PNL va strânge semnături pentru candidatura lui Iohannis pe 10 august, în ziua protestelor: „Este o dată simbolică”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele Partidului Național Liberal Ludovic Orban a anunțat astăzi că PNL va începe campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale sâmbătă, 10 august, chiar în ziua când s-au anunțat proteste.

Orban a precizat că data de 10 august este una „simbolică” și că a fost aleasă în mod special, pentru ca „niciodată în România să nu se mai întâmple vreodată ceea ce s-a întâmplat la 10 august” 2018, atunci când sute de protestatari din Piața Victoriei s-au plâns că au fost bătuți de poliție și jandarmi.

„Așa am stabilit, data de 10 august ca momentul de începere. Este o dată simbolică, este o dată prin care vrem să arătăm că începem campania pentru alegeri prezidențiale pentru ca niciodată în România să nu se mai întâmple vreodată ceea ce s-a întâmplat la 10 august, în care forțele de ordine în loc să apere viața și siguranța cetățeanului s-au transformat în agresori împotriva integrității fizice și chiar a vieții multor manifestanți pașnici, cetățeni români." - a spus Orban.

 

Membrii PNL sunt încurajați să participe la proteste

 

Întrebat de jurnaliști dacă membrii PNL vor începe strângerea de semnături chiar la acest miting, anunțat pe rețelele de socializare pentru sâmbătă, 10 august, Orban a evitat să dea un răspuns clar, spunând doar că membrii PNL sunt încurajați să participe la proteste.

„Mitingul este miting. La miting, normal, noi am participat și la toate celelalte mitinguri. Orice membru al Partidului Național Liberal sau orice simpatizant este invitat și încurajat să participe la această formă de protest anunțată pe 10 august. Mai mult decât atât, am și somat DIICOT-ul să urgenteze cercetările, să nu încerce să mușamalizeze gravele încălcări ale legii, gravele infracțiuni care au fost săvârșite de forțele de ordine, care au pus în pericol viața și integritatea fizică a cetățenilor români", a declarat președintele PNL.

Pe mai multe grupuri de pe Facebook a fost anunțat organizarea unui protest în Piața Victoriei, sâmbătă, 10 august 2019, sub diverse nume: "Diaspora vine acasă", "Cerem pedepsirea vinovaților" sau "Vrem vinovații pentru jandarmiada din 10 August!".

Pe de altă parte, Orban a anunțat că președintele Klaus Iohannis a fost invitat să participe la Consiliul Național al PNL care va avea loc pe 8 august, în cadrul căreia se vor adopta mai multe măsuri, printre care și cele legate de alegerile prezidențiale care se vor orgabiza în această toamnă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel