PMP îi cere președintelui Klaus Iohannis să intervină în conflictul Cimitirului din Valea Uzului

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele executiv al PMP, Marius Pașcan, i-a cerut joi președintelui Klaus Iohannis să intervină în conflictul Cimitirului Internațional din Valea Uzului pentru a detensiona situația ”până când lucrurile nu escaladează fatalist", relatează Mediafax.

"UDMR și-a atins obiectivul, comandat de Budapesta, cu privire la Cimitirul internațional al eroilor din Valea Uzului! A mobilizat circa o mie de cetățeni maghiari, unii fiind aduși cu autocare și microbuze din Ungaria, pentru a bloca accesul românilor care au dorit să-și comemoreze eroii din respectivul cimitir, cu ocazia Praznicului Înălțării Domnului. Reprezentanții UDMR au instigat și au provocat în mod deliberat, au premeditat un conflict interetnic neavenit. Liderii politici ai maghiarimii au nevoie să stimuleze o astfel de atmosferă otrăvitoare a relațiilor dintre români și maghiari, pentru că politic nu mai au credibilitate în rândul unei semnificative părți din comunitatea maghiară iar, din punct de vedere electoral, rezultatele alegerilor europarlamentare au demonstrat că UDMR se află în cădere liberă”, a declarat Marius PĂașcan, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, membrii UDMR ”alimentează conflictualitatea interetnică și se victimizează pentru a-și justifica existența politică”, pretinzând că este nevoie de autonomie teritorială pe criterii etnice, întrucât maghiarii sunt oprimați, li se încalcă drepturile identitare, susținând totodată că statul român face eforturi pentru a-i asimila.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel