PMP cere demiterea ministrului Energiei: „Băieţii deştepţi” au transformat Compania Energetică Oltenia într-o vacă de muls

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

PMP cere demisia lui  Anton Anton din funcția de ministru al Energiei, pe motiv că a încercat să ascundă cifrele dezastrului de la Compania Energetică Oltenia (CEO).

PMP îi solicită premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe Anton Anton din funcția de ministru al Energiei, după ce a apărut știrea privind datoriile uriașe pe care le-a făcut Compania Energetică Oltenia (CEO).

De asemenea, Partidul Mișcarea Populară mai solicită înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară, pentru a ancheta cum au reuşit „băieţii deştepţi” să transforme Compania Energetică Oltenia într-o vacă de muls pentru actuala putere.

Raportul administratorilor CEO relevă o pierdere de 1,169 miliarde de lei în anul calendaristic 2018. S-au făcut încasări de 2,99 miliarde de lei şi cheltuielile au fost de 4,16 miliarde de lei. Practic, discutăm de mai bine de 25% pierderi raportat la cifra de afaceri. În condiţiile în care Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei, deţine 77,15% din acţiuni şi numeşte majoritatea membrilor Consiliului de Administraţie al CEO, avem de-a face cu o gaură neagră uriaşă pentru economia României. Singura soluție de „redresare” prezentată public se referă la disponibilizarea a 200 de angajaţi din cei 13.000 ai CEO.

Având în vedere pierderile din ani succesivi care nu au fost oprite, căpuşarea CEO şi faptul că există informaţii tot mai clar conturate că această companie a fost transformată într-un sat de vacanţă pentru clientela de partid a PSD – ALDE, PMP va cere, în Parlament, înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru a se vedea cum au reuşit „băieţii deştepţi” să transforme CEO într-o vacă de muls pentru actuala putere”, a transmis PMP, într-un comunicat remis presei.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel