PMP, ANUNȚ pentru ROMÂNII din DIASPORA: „Prezența la vot a românilor de peste hotare obligă statul român să acționeze imediat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

PMP va depune luni, în Parlament, o inițiativă legislativă care prevede ca numărul parlamentarilor care îi reprezintă pe cetățenii români de peste hotare să fie de minim 15 deputați și 5 senatori, a anunțat Eugen Tomac.Liderul PMP îl felicită, totodată, pe Klaus Iohannis pentru rezultatele obținute.

„PMP va depune mâine o inițiativă legislativă în Parlament prin care solicităm ca numărul parlamentarilor care îi reprezintă pe cetățenii români de peste hotare să fie de minim 15 deputați și 5 senatori. Prezența la vot a aproape un milion de cetățeni români de peste hotare obligă statul român să acționeze imediat", a scris Tomac, pe Facebook.

Liderul PMP îl felicită pe Klaus Iohannis pentru rezultatele la alegerile prezidențiale, potrivit sondajelor.

„Câștigătorii acestor alegeri sunt românii care au ales înțelept! Îl felicit pe domnul Klaus Iohannis pentru realegerea în funcția de Președinte al României și le mulțumesc tuturor susținătorilor noștri care au votat astăzi pentru candidatul de dreapta în finala alegerilor prezindențiale. După aceste alegeri, se impune, de urgență, modificarea legii privind alegerile parlamentare pentru a oferi românilor din Diaspora o reprezentare proporțională în Parlamentul României", a adăugat Tomac.

Citește și REZULTATE EXIT POLL CURS-AVANGARDE. Cine va fi PREȘEDINTELE României în următorii 5 ani

Exit poll-ul Curs-Avangarde, pentru ora 19.30, arată că în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a obținut 64,8%, în timp ce Viorica Dăncilă a primit 35,2%.

Potrivit unei simulări Curs Avangarde, la un calcul al voturilor din Diaspora, datele ar fi Klaus Iohannis- 67%, în timp ce Viorica Dăncilă- 33%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel