PLUS: 10.000 de bugetari ar urma să fie disponibilizați. Ne confruntăm cu o CRIZĂ

Andreea Cosma |
Data publicării:

Raport îngrijorător prezentat de reprezentanții Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate, după ce au apărut informaţii în spaţiul public potrivit cărora 10.000 de bugetari ar urma să fie disponibilizați.

Fostul premier, Dacian Cioloş, susţine că aceasta este "nota de plată" în urma măsurilor luate de coaliţiea de guvernare PSD-ALDE.

Citeşte şi: Alianţa 2020 USR PLUS: „Dragnea minte de-a înghețat Belina”

"După dezmățul PSD-ALDE pe bani publici, vine și decontul. Încep restructurările în administrație. Dar și acestea sunt făcute fără cap. Deh, de unde nu e #NIMIC, nu poți cere nici măcar un pic", a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

 

PLUS: Ne confruntăm cu o criză bugetară

 

Potrivit unui comunicat al formaţiunii PLUS, România se confruntă cu o criză bugetară în acest moment.

Citeşte şi: Florin Cîțu: Dragnea a distrus România! Criza nu mai poate fi ascunsă!

"Modul în care este promovată această reducere de personal din administrația centrală arată că ne confruntăm, de fapt, cu o criză bugetară, determinată de explozia cheltuielilor salariale în bugetul public – cel mai înalt nivel din PIB din istoria recentă a României, evoluție determinată atât de creșterea salariilor din ultimii ani, cât și a numărului de angajați.Acest lucru trebuie asumat de către PSD, cu toate consecințele sale", a transmis PLUS, în urma informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora 10.000 de bugetari ar urma să fie disponibilizați.

 

PLUS: Guvernul a spus că nu sunt probleme, dar accesăm împrumuturi

 

Cei de la PLUS spun că de vină pentru această situaţie ar fi modul în care Guvernul a gestionat cheltuielile salariale şi împrumuturile accesate.

"Până acum, Guvernul a comunicat că nu sunt probleme și dificultăți de plată și că toate cheltuielile, inclusiv măririle salariale, sunt sustenabile. În același timp, noi, ca țară, accesăm împrumuturi pentru a nu intra în incapacitate de plată și renunțăm la investiții vitale pentru economie.

Citeşte şi: Dacian Cioloș, REPLICĂ dură pentru Liviu Dragnea: "Realitatea e alta decât cea pe care o vinde ieftin"

Acum, pe lângă împrumuturile accesate, ajungem în situația de restructurare care indică clar că toate aceste măsuri  de creștere a cheltuielilor sau a salariilor bugetare nu sunt sustenabile și nu au fost făcute cu nicio intenție de a îmbunătăți pe termen lung situația angajaților sau a performantei in sistemul bugetar. Guvernul nu prezintă un plan de restructurare bazat pe criterii de reformare și a administrației publice sau performanță", au mai scris reprezentanţii PLUS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel