Dacian Cioloș, REPLICĂ dură pentru Liviu Dragnea: "Realitatea e alta decât cea pe care o vinde ieftin"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a primit o replică de la liderul PLUS, Dacian Cioloş, care spune că guvernul său din 2016 a atras cu 22% mai multe fonduri de coeziune decât guvernele PSD din 2017, 2018 şi 2019.

Dacian Cioloş afirmă, într-un mesaj postat duminică pe pagina sa de Facebook, că "oricum ar întoarce cifrele domnul Dragnea, realitatea e alta decât cea pe care o vinde ieftin".

"Dragnea a minţit aseară de-a îngheţat Belina. Spune că guvernele PSD ALDE au absorbit de 4 ori mai multe fonduri europene decât Guvernul pe care l-am condus. Cred că îi lipsesc noţiuni elementare de matematică, altfel nu-mi explic cum poate să scrie aşa ceva. Pentru că în 2016 au intrat în România 7,3 miliarde de euro, în total. În ultimii doi ani, guvernele Dragnea au reuşit să atragă doar câte 4,7 miliarde pe an", susţine fostul premier al guvernului tehnocrat din 2015-2016.

El a menţionat că această raportare la rezultatele celor două guvernări este şi mai mult în defavoarea guvernării PSD, dacă se scad subvenţiile agricole şi se iau în calcul numai fondurile de coeziune.

"Dacă scădem subvenţiile agricole, adică fondurile europene negociate de mine în calitate de comisar european, pentru care guvernul PSD nu trebuie să facă nimic ca să le primească - realitatea e că în 28 de luni Coaliţia PSD-ALDE a atras cu 22% mai puţine fonduri europene de coeziune decât Guvernul Cioloş în 12 luni. Adică 4,4 miliarde în 2016, faţă de doar 3,4 miliarde adunate în 2017, 2018 şi 2019", a mai argumentat liderul PLUS. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel