Plic suspect primit de Ambasada României la Paris. Polițiștii au ridicat pachetul care conținea un praf alb (Antena 3 CNN)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Ambasada României în Franța (sursa foto: Facebook)
Ambasada României în Franța (sursa foto: Facebook)

Polițiștii francezi au descins la Ambasada României în Franța în această dimineață, în jurul orei locale 10.30, după ce un plic suspect, care conținea un praf alb, a fost primit. 

În cursul dimineții de vineri, la Ambasada României din Paris a fost primit prin poștă un plic conținând un praf alb suspect. Diplomații români au cerut sprijinul laboratorului criminalistic Paris.

Poliția franceză a descins la ambasada României, a blocat activitatea și a oferit personalului diplomatic instrucțiuni de securitate.

Potrivit Antena 3 CNN, plicul conținea un șervețel și în interiorul șervețelului era o substanță albă. Acesta a fost ridicat de polițiștii francezi în vederea analizei conținutului.

Se va încerca identificarea nu doar a substanței albe din interiorul plicului, ci și a expeditorului acestui plic.

Plic suspect primit de Ambasada României la Paris. Polițiștii au ridicat pachetul care conținea un praf alb

 

Amintim că premierul Nicolae Ciucă s-a aflat ieri la Paris, unde a avut o întrevedere cu secretarului general al OCDE, Mathias Cormann, căruia i-a înmânat memorandumul iniţial privind aderarea României la OCDE. Deocamdată nu se poate stabili dacă cele două evenimente sunt interconectate.

Evenimentul de la sediul Ambasadei României la Paris vine la aproximativ o săptămână după ce Poliția a fost sesizată pe 6 decembrie, că la Ambasada Ucrainei de la București au fost primite două plicuri suspecte. Mai mult, în ultimele zile, zeci de reprezentanțe diplomatice ucrainene din Europa au primit plicuri cu substanțe explozive sau „colete însângerate” și ochi de animale.

Aceste este primul caz în care o instituție a României este vizată.

Mai multe ambasade au primit „pachete însângerate" cu ochi de animale

 

La începutul lunii, Ucraina anunța că o serie de „pachete sângeroase” au fost trimise la ambasade ucrainene din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-bombă a explodat la ambasada Ucrainei din Spania și după ce poliția a dezamorsat altele trimise inclusiv premierului Pedro Sánchez.

Ambasada Ucrainei la Madrid a primit un pachet cu ochi de animale despre care ministerul de interne a declarat că purta o ștampilă străină, potrivit Reuters.

Conform Ministerului ucrainean de Externe, „pachetele însângerate" conțineau ochi de animale și erau îmbibate într-un lichid cu o culoare și un miros distinctiv. Astfel de colete au fost trimise la ambasadele Kievului din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia, la consulatele generale din Napoli și Cracovia, precum și la consulatul din Brno, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel