Planul Spaniei în PATRU FAZE pentru revenire. Iată ce se întâmplă din 11 mai

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Consiliul de Miniștri din Spania a aprobat Planul de tranziție către o nouă normalitate, porivit unui comunicat oficial emis de instituţie, cu scopul de a programa relaxarea restricţiilor. Planul va avea patru faze, fiecare durând minim două săptămâni și va fi aplicat pe provincii sau insule, într-un mod gradat, coordonat și flexibil. Ce presupune fiecare fază:

Faza 0: Faza de pregătire

În timpul acestei etape de pregătire, va avea loc o deschidere limitată a activității economice dar şi permiterea copilori să meargă afară. De exemplu, această fază se va permite deschiderea unităților pentru clienții care vin individual sau deschiderea restaurantelor lor pentru servicii de livrări.

În ceea ce privește sportul, pregătirea individuală va fi permisă pentru profesioniști și sportivii din federaţii, dar și pregătirea de bază pentru ligi profesionale.

Pe toată durata fazei 0, toate unitățile deschise publicului se vor pregăti minuțios pentru a începe faza următoare, prin instalarea măsurilor de protecție adecvate și semnalizare.

 

Faza 1: faza inițială - din 11 mai

Începând cu 11 mai, în acele provincii care îndeplinesc obiectivele, va fi permisă parţial relansarea anumitor activități, în special activități comerciale și perioade de timp preferențiale pentru persoanele de peste 65 de ani.

În industria serviciilor alimentare, deschiderea cafenelelor în aer liber va fi limitată la 30% a capacităţii de locuri, în timp ce în industria ospitalității, hotelurile şi a spațiile de cazare turistice vor exclude zonele comune și vor avea în continuare restricții. În același timp, industria agroalimentară și pescuitul pot reîncepe activități care anterior au fost restricționate.

Cu toate acestea, centrele comerciale vor fi o excepție de la această regulă, deoarece acestea implică mulțimi mai mari.

Lăcașurile de cult trebuie să limiteze accesul la o treime din capacitatea lor legală. Cât despre centrele sportive de înaltă performanță, vor fi deschise cu măsuri de igienă sporite și măsuri de protecție. În ligi profesionale, pregătirile la nivel mediu vor fi, de asemenea, permise.

Dacă evoluția permite acest lucru, această etapă poate începe cu o săptămână mai devreme.

 

Faza 2: faza intermediară

Dacă sunt îndeplinite condițiile și țintele stipulate, în industria serviciilor alimentare unitățile mai mari de 70 m2 vor putea deschide până la maxim o treime din capacitatea lor, garantând separarea între clienți.

Anul universitar va începe în septembrie.

De asemenea, vânătoarea și pescuitul sportiv sunt programate să reînceapă. În ceea ce privește timpul liber și cultura, cinematografele, teatrele și spații similare, se pot deschide cu locuri rezervate și până la o treime din capacitatea lor. În această fază va fi posibilă și vizitarea monumentelor dar și a sălilor de expoziții și conferințe, până la o treime din numărul lor legal capacitate. Se pot organiza și alte evenimente și spectacole culturale interioare care implică mai puțin de 50 participanți, pentru maximum o treime din capacitatea legală a locației.

În aer liber, astfel de evenimente și spectacole vor fi limitate la 400 de spectatori așezați.

În această fază, lăcașurile de cult trebuie să limiteze accesul la o jumătate din legalitatea lor capacitate.

 

Faza 3: faza avansată

În această fază - care va fi ultima pe calea către noua normalitate – odată ce obiectivele cerute au fost îndeplinite, restricțiile de circulație generală vor fi relaxate, deși recomandarea ca măștile să fie folosite în afara casei și în transportul public vor fi menținute.

În sfera comercială, capacitatea permisă va fi limitată la jumătate din limita legală a localului, stabilind o distanță socială minimă de 2 metri. În sectorul serviciilor alimentare, limitările privind capacitatea admisă vor fi ușor relaxate, deși cerințele stricte de distanțare socială vor rămâne în vigoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel