Plăcintă sărată, cu mozzarella și șuncă. E moale și aromată, gata în doar 5 minute

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Plăcintă sărată, cu mozzarella și șuncă. E moale și aromată, gata în doar 5 minute
Plăcintă sărată, cu mozzarella și șuncă. E moale și aromată, gata în doar 5 minute

Plăcinta sărată este perfectă pentru atunci când aveți oaspeți neașteptați la cină sau aveți nevoie de o idee pentru un prânz la pachet sau pentru a lua la birou. 

Plăcinta sărată moale, ușoară și rapidă, gata în doar 5 minute, este o alternativă la plăcinta clasică, perfectă pentru atunci când aveți oaspeți neașteptați la cină sau aveți nevoie de o idee pentru un prânz la pachet sau pentru a o lua la birou. 

Puteți alege umplutura pe care o doriți: în această variantă sunt adăugate în aluat șuncă, prosciuto și mozzarella, dar dacă doriți, puteți folosi, de exemplu, brânză scamorza sau chiar cubulețe mici de bacon.

Această plăcintă este un preparat clasic atunci când vrei să scapi de ce mai ai prin frigider. Se pot folosi, așadar, umpluturi diferite din când în când, în funcție de ce avem în cămară sau trebuie să consumăm. Puteți încerca o variantă vegetariană, înlocuind șunca și prosciuto cu morcovi și dovlecei tăiați mărunt, în prealabil sotați într-o tigaie cu ulei și ceapă. 

În varianta de mai jos, se folosește o formă de tort de 24 cm, dar dacă doriți puteți folosi o formă de chec, astfel încât să puteți tăia felii pe care să le oferiți ca aperitiv, pentru a însoți un vin bun. 

Ingrediente (pentru o formă de tort de 24 cm)


- 2 ouă întregi și 1 gălbenuș

- 300 g făină

- 300 g lapte

- 50 g parmezan ras

- 70 g ulei de măsline extravirgin

- 1 plic de drojdie instant 

- 50 g șuncă fiartă tăiată în cubulețe

- 50 g prosciuto tăiat în cubulețe

- 70 g mozzarella

- sare și piper după gust

- semințe de susan după gust

Preparare

 

Într-un castron, spargeți două ouă întregi și un gălbenuș și începeți să amestecați cu un tel de mână. Adăugăm laptele încet, continuând să amestecăm.

Acum adăugăm parmezanul ras și uleiul, amestecând în continuare cu mâna.  Adăugăm drojdia instant și începem să adăugăm încet făina cernută, continuând să amestecăm pentru a evita formarea de cocoloașe.

Acum este timpul să adăugăm umplutura: șuncă, prosciuto și mozzarella.

Amestecăm bine cu ajutorul unei spatule, adăugăm sare și piper după gust și, după ce am uns cu unt și am tapetat cu făină o formă de copt cu balamale cu diametrul de 24 cm, turnăm amestecul, presărăm suprafața cu semințe de susan și coacem la 170° în cuptorul ventilat timp de aproximativ 35-40 de minute (în cuptorul static la 180° timp de 40-45 de minute).

Atunci când e gata, se lasă să se răcească puțin, se răstoarnă și se servește caldă.

Sfaturi și variații

 

Deoarece fiecare cuptor are un randament diferit, vă recomandăm să faceți întotdeauna un test cu scobitoarea pentru a verifica dacă este bine gătită. Pentru o versiune fără lactate, putem folosi o băutură vegetală din soia sau orez, evident fără adaos de zahăr. 

Doriți o suprafață gratinată? Trebuie doar să o presărați cu parmezan ras înainte de a o băga la cuptor.

Plăcinta sărată fără gluten în 5 minute, potrivită pentru celiaci și pentru cei cu intoleranțe, este foarte ușor de preparat: trebuie doar să înlocuiți făina cu un amestec de făină fără gluten și să verificați dacă șunca și baconul sunt marcate "fără gluten" pe ambalaj.

Această plăcintă sărată, cu mozzarella și șuncă se păstrează, bine închisă, timp de 2-3 zile în afara frigiderului. Se poate congela după ce se coace și poate fi feliată după ce se răcește.

Putem folosi diverse umpluturi: măsline, roșii uscate la soare, Emmentaler, provolone. Idealul este să încercați de fiecare dată o umplutură diferită.

Este necesar să se folosească drojdie instantanee pentru plăcinte sărate, deoarece această plăcintă se ridică direct în cuptor. Prin urmare, vă sfătuim să nu folosiți drojdie de bere: aluatul nu este potrivit pentru perioade lungi de creștere.

* Cele 5 minute indicate în rețetă se referă la timpul de preparare, nu la timpul de coacere. Ideea, de fapt, este ca toate ingredientele să fie amestecate rapid în castron. Ouăle nu sunt bătute, ci doar bătute cu un tel de mână.

Vezi și: Ostropel de pui - gustul dulce acrișor al roșiilor combinat cu sosul picant te vor face să mănânci două porții!

 

--------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel