Plăcintă de cartofi cu umplutură de verdeață. Un deliciu primăvăratic, ușor de făcut, care îți va răsfăța toate simțurile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Plăcintă de cartofi cu umplutură de verdeață. Un deliciu primăvăratic, ușor de făcut, care îți va răsfăța toate simțurile
Plăcintă de cartofi cu umplutură de verdeață. Un deliciu primăvăratic, ușor de făcut, care îți va răsfăța toate simțurile

Dacă nu mai știi ce să gătești, iată o idee: Plăcintă de cartofi cu umplutură de verdeață. Este un preparat simplu și ușor,  deliciu primăvăratic, care îți va răsfăța toate simțurile. Notează rețeta!

Această plăcintă de cartofi este un „must-have“ primăvara, când există o mulțime de ierburi proaspete. Și cu cât sunt mai variate, cu atât mai interesant va fi gustul plăcintei.


Plăcintă de cartofi cu umplutură de verdeață  

 


INGREDIENTE


3-4 cartofi mari (aprox. 600 g)
200 g spanac
200 g măcriș
2 ouă
250 g brânză de vaci
1 legătură mare de pătrunjel, mărar și ceapă verde
100 g feta
coaja de la o lămâie
ulei de măsline
sare
piper negru proaspăt măcinat.

Plăcintă cu cartofi și verdeață: Rețeta pas cu pas

 


Pasul 1

Se curăță cartofii de coajă. Jumătate din cartofi se taie transversal în rondele de 3-4 mm grosime. Restul cartofilor se taie pe lungime în felii alungite de aceeași grosime. Preîncălziți o tigaie și ungeți-o cu ulei de măsline. Prăjiți cartofii pe rând până când se rumenesc. Se transferă pe prosoape de hârtie pentru a fi absorbit excesul de grăsime.


Pasul 2

Se curăță măcrișul și spanacul, se îndepărtează tulpinile, se taie frunzele grosier. Puneți spanacul șimăcrișul într-o tigaie, adăugați 2 linguri de apă și gătiți până când frunzele sunt ofilite, aproximativ 4 minute. Se pun într-o strecurătoare și se stoarce excesul de lichid.


Pasul 3

Se sfărâmă feta cu o furculiță în bucăți mici. Se toacă mărunt pătrunjelul, mărarul și ceapa verde. Se bat ouăle și brânza de vaci într-un castron, se adaugă ierburile, măcrișul și spanacul fierte, feta și coaja de lămâie. Se asezonează cu sare și piper.


Pasul 4

Preîncălziți cuptorul la 175°C. Se unge cu unt o tavă rotundă de copt de 24 cm. Așezați rondele suprapuse de felii de cartofi în partea de jos a formei. De-a lungul marginii, se așează feliile de cartofi Se toarnă peste umplutură și se aplatizează. Coaceți plăcinta de cartofi timp de 40-45 de minute.


Pasul 5

Scoateți plăcinta din cuptor și lăsați-o în formă să se odihnească timp de 15 minute. Apoi treceți un cuțit de-a lungul marginilor și îndepărtați-le ușor. Se servește plăcinta de cartofi cu umplutură de verdeață caldă sau complet răcită.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel