Plăcintă cu mere și iaurt la tigaie. Fără lapte și fără unt. O felie are 170 de calorii

Nicoleta Baciu / 27 iun 2021, 10:58 Salveaza PDF Comentarii
Plăcintă cu mere și iaurt la tigaie. Fără lapte și fără unt. O felie are 170 de calorii
Plăcintă cu mere și iaurt la tigaie. Fără lapte și fără unt. O felie are 170 de calorii

Plăcintă cu mere și iaurt la tigaie. Fără lapte și fără unt. Dacă vă este poftă de o plăcintă de mere, dar nu aveți un cuptor, nu este nicio problemă. O puteți face pe o tigaie, direct pe aragaz. Plăcinta va fi la fel de delicioasă și parfumată ca și cea coaptă în cuptor.  

Plăcintă cu mere și iaurt la tigaie. Fără lapte și fără unt. O felie are 170 de calorii

Ingredientele pentru douăsprezece porții:

​​250 grame de făină;

180 de grame de zahăr granulat sau 90 de grame de stevie;

200 de mililitri de iaurt simplu fără zahăr;

80 de mililitri de ulei;

două mere aurii;

trei ouă;

un plic de vanilie;

sare;

praf de copt.

 

Plăcintă cu mere și iaurt la tigaie. Fără lapte și fără unt. O felie are 170 de calorii

 

Ouăle și zahărul (sau stevia) se pun într-un castron și se amestecă până când amestecul va căpăta o consistență ușoară,  spumoasă și o culoare deschisă.

Citiți și: Tiramisu ușor de vară. Simplu și rapid, ca să te bucuri imediat de acest desert senzațional. Cu acest truc va fi irezistibil

În acest moment, adăugați uleiul, iaurtul, praful de copt, vanilia, continuând să amestecați. Făina cernută se adaugă treptat, amestecând întotdeauna compoziția.

Încercați și: Omletă dulce cu mere. Delicioasă, rapidă și dietetică. O porție are doar 100 de calorii

Între timp, merele se spală, se curăță și se taie felii. O parte dintre felii se adaugă în aluat. Luăm apoi o tigaie antiaderentă, ungem fundul cu unt și  turnăm aluatul. Ornăm suprafața aluatului cu feliile de mere, puse deoparte.

 Ar putea să vă placă și: Prăjitură cu mere și semințe de pin. Rețeta unui desert delicat și parfumat. Acest ingredient îi va da o savoare deosebită

Acum puneți tigaia, acoperită cu un capac, pe aragaz, la flacăra mică și  lăsați-o 25 de minute. Întoarceți apoi plăcinta pe cealaltă parte, ca și cum ar fi o omletă. Odată ce plăcinta este gata, nu vă mai rămâne decât să opriți focul și să o ornați cu zahăr pudră. Poftă  bună!

Timp de pregătire - 15 minute, timp de gătit - 25 minute, timp total - 40 minute, porții - 12, calorii - 170 pe porție


[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
NoMy