Plăcintă cu cartofi și ceapă. Fără făină și fără drojdie. Are doar 220 de calorii și este apetisantă

Nicoleta Baciu / 4 noi 2021, 09:12 Salveaza PDF Comentarii
Plăcintă cu cartofi și ceapă. Fără făină și fără drojdie. Are doar 220 de calorii și este apetisanta
Plăcintă cu cartofi și ceapă. Fără făină și fără drojdie. Are doar 220 de calorii și este apetisanta

Preparatul pe care vi-l oferim astăzi este unul dintre acele apetisante și distractive. Deloc surprinzător, se bazează pe cartofi, dar oare cui nu-i plac cartofii? Toată lumea îi iubește, inclusiv copiii, așa că este puțin probabil că cei din familie vor fi dezamăgiți de preparat.  Printre altele, cu această rețetă specială îi veți convinge pe cei mici să mănânce ceapă. „Trucul” este simplu, în realitate ceapa „se ascunde” în interiorul unei plăcinte savuroase super apetisante.

Ingredientele pentru șase porții:

700 de grame de cartofi;

un ou;

o linguriță de usturoi măcinat;

oregano după gust;

sare și piper după gust.

 

Pentru garnitură:

80 de grame de mozzarella tăiată cubulețe (sau altă brânză la alegere);

80 de grame de ton;

patru ouă;

 o ceapă tăiată cubulețe; 

un cățel de usturoi; 

ulei;

sare.

 

 

Plăcintă cu cartofi și ceapă. Fără făină și fără drojdie. Are doar 220 de calorii și este apetisantă. PREPARAREA

 

În primul rând, curățați cartofii de coaja, dați-i printr-o răzătoare. Stoarceți bine apoi cartofii rași, pentru a îndepărta orice lichid. Se adaugă apoi sare, piper, oregano și usturoi și se amesteca totul cu ajutorul unei linguri.

 

Vă sugerăm și: Chiftele de conopidă la cuptor. Sunt foarte bune și conțin doar 60 de calorii. Un ingredient secret le face irezistibile

 

Apoi încorporați oul și amestecați bine. Luați o matriță rotundă cu un diametru de mai mult sau mai puțin de 25 de centimetri și turnați amestecul în ea. Acesta trebuie întins cu mâinile. Tava se dă la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ douăzeci de minute.

 

Vedeți și: Plăcintă rustică cu vinete și ardei. O adevărată delicatesă cu doar 130 de calorii

 

Între timp, căliți ceapa cu un strop de ulei și sărați. Puneți ceapa călită într-un bloc, adăugați tonul, mozzarella și ouăle. Apoi amestecați totul bine cu o furculiță. În acest moment, compoziția peste blatul de cartofi, care între timp a fost dat la cuptor, și puneți din nou tava în cuptor pentru un sfert de oră. Poftă bună!

 

Ar putea să vă placă și: Plăcintă rustică cu dovlecei: fără grăsimi și fără făină. Cu acest deliciu culinar vei uita de dietă

 

Timp de preparare - 20 de minute, timp de gătire -  35 de minute, timp total -  55 de minute, porții -  6, calorii - 220 per felie. 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy