Plăcintă cu brânză, conopidă și ouă. O poți mânca la orice oră. Trebuie s-o încerci neapărat!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Plăcintă cu brânză, conopidă și ouă. O poți mânca la orice oră. Trebuie s-o încerci neapărat! FOTO: captură video YouTube @ CookingTime
Plăcintă cu brânză, conopidă și ouă. O poți mânca la orice oră. Trebuie s-o încerci neapărat! FOTO: captură video YouTube @ CookingTime

Plăcintă cu brânză, conopidă și ouă. Dacă adăugați mai multă brânză și ouă la o conopidă, obțineți un fel de mâncare cu aspect spectaculos și cu un gust uimitor. 

Există multe rețete delicioase, dar aceasta este una dintre cele mai bune. Pentru a pregăti o plăcintă de conopidă, aveți nevoie de ingrediente foarte simple și accesibile:

Brioșe cu conopidă, ideale pentru micul-dejun, pentru cină, pentru o gustare. Nu conțin făină și au doar 25 de calorii

- 1 conopidă

- 4 ouă

- 200 de grame de brânză tare

- 4 linguri de maioneză

- 1 lingură de unt

- sare.

Chifteluțe de dovlecei cu telemea - Chiar și cel mai mare carnivor va fi dat pe spate de gustul deosebit

 

Plăcintă cu brânză, conopidă și ouă - Mod de preparare

 

Timp de gătire: 40-50 minute

Dificultate: minim  

Versiune scurtă de gătit: Aduceți 2 litri de apă la punctul de fierbere, puneți sare. Dezasamblați conopida în buchețele. Se fierb buchețelele timp de 4 minute, se pun într-o strecurătoare. Prăjiți părțile de conopidă într-o tigaie (în unt). Bateți ouăle, sarea și maioneza într-un castron. Răzuiți brânza. Se amestecă ingredientele. Se pune totul într-o formă, se toarnă peste amestec. Gătiți la cuptor până devin maro auriu.

Mod de preparare: În primul rând, turnăm apa într-o cratiță mică, cam doi litri, adăugăm o jumătate de lingură de sare și dăm apa la fiert. Între timp, dezasamblam conopida în buchețele. 

Punem buchețelele în apă clocotită și le fierbem 3-4 minute pentru ca buchețelele de conopidă să devină puțin mai moi. Scoatem din apă buchețelele de conopidă cu o lingură cu fantă.  

Chiftele de conopidă, super dietetice și rapid de preparat. Doar 30 de calorii

Punem tigaia pe foc și topim untul. Apoi, adăugăm buchețelele de conopidă fierte în tigaie. Le călim până la primele semne ale apariției unei cruste aurii. Apropo, dacă adăugați unt, mai degrabă decât ulei vegetal, atunci când prăjiți legumele, atunci gustul felului de mâncare finit este complet diferit. Acest lucru este valabil pentru dovlecei, vinete, ardei. 

Cât se prăjește conopida, pregătim umplutura pentru plăcintă. Spargem ouăle într-un castron adânc, adăugăm maioneza și un praf de sare. Batem cu telul. În acest caz, maioneza poate fi înlocuită cu cinci linguri de lapte. 

Dăm brânza pe răzătoarea fină. Adăugăm brânza la ouă și maioneză și amestecăm foarte bine.  

Vom pune conopida călită într-o tavă rotundă de copt cu laterale. Încercăm să aranjăm buchețelele de conopidă cu picioarele în jos. Umplem cu brânză și masa de ouă. Nivelăm cu o lingură.

Chiftele de conopidă la cuptor. Sunt foarte bune și conțin doar 60 de calorii. Un ingredient secret le face irezistibile

Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 15 minute. Deoarece conopida este deja fiartă și călită, trebuie doar să așteptăm până când oul se prinde în interiorul tavei. Când crusta de deasupra începe să se rumenească, plăcinta este gata.  

Această plăcintă iese aurie și potrivită pentru starea veselă de vară!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel