Plăcinta bulgărească cu brânză. Cum s-o faci simplu și ieftin acasă, fără s-o mai cumperi din supermarket

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
plăcinta bulgăresca cu brânză
plăcinta bulgăresca cu brânză

Plăcinta bulgărescă cu brânză este foarte celebră și în România, iar aceasta poate fi găsită în foarte multe supermarketuri, fiind nevoie doar să fie băgată la cuptor. Noi vă vom prezenta rețeta pentru a putea să o preparați acasă, gustul de plăcintă proaspătă fiind unul mult mai bun, care nu mai are nevoie de nici o comparație. 

Foarte mulți preferă să cumpere plăcinta bulgărească semipreparată din supermarketuri fără să-și dea seama că o mare parte din gust se pierde, pentru că aceste produse semipreparate ajung pe rafturile magazinelor la câteva luni bune după ce au fost produse, iar prin înghețare savoarea dar și unele proprietăți alimentelor se pierd foarte ușor.

Citește și Tort cu ciocolată fără coacere. Desertul suprem, gustos și aromat, gata în 15 minute

Știu că foarte multe rețete numărau prin ingrediente achiziția de foi pentru plăcinta bulgărescă cu brânză. Ei bine, și în cazul foilor putem vorbi tot de un produs semipreparat așa că vă vom prezenta rețeta astfel încât dumneavoastră să preparați acasă și blatul acesteia. 

Așadar, avem nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aluat:

-un ou

-250 de mililitri de apă caldă

-25 de grame de drojdie

-o linguriță de zahăr

-2 linguri de ulei

-400-500 de grame de făină

Pentru umplutură veți avea nevoie de brânză telemea.

Plăcinta bulgărească cu brânză. Cum o prepari

Pentru început se freacă drojdia cu zăhărul până se obține o consistență lichidă. Apoi se pune o linguriță de făină peste drojdie, se amestecă și se pune deoparte să se liniștească. Separat, se ia făină și se pune într-un lighean, iar în centru se face o groapă în care se pune drojdia frecată cu zahărul(de mai devreme), oul, uleiul, sarea și apa caldă. Se frământă cu mișcări ferme până ce aluatul nu se mai lipește de mână. La nevoie se mai adaugă făină. După ce ați parcurs acest pas, acoperiți aluatul și lăsați-l să "se odihnească" o jumătate de oră ca să crească. 

După cele 30 de minute, timp în care aluatul a crescut, se presară făină pe masă, iar apoi începeți să frământați. Întindeți cu făcălețul o foaie rotundă pe care o tăiați în patru, lăsând centrul netăiat, ca un cerc. Apoi tăiați fiecare bucată până obțineți opt bucăți finale. Puneți ulei în centru, întindeți cu mâna în toată zona, apoi adăugați brânza pe care ați frământat-o în preailabil. Luați câte o bucată de cocă și înveliți brânza, învelind cu ulei foaia de deasupra. Se presară brânză și continuați procesul cu fiecare din cele opt bucăți, până la terminați.Întoarceți cu față în jos, iar apoi întindeți cu făcălețul.

Pregătiți tava pentru copt: aveți nevoie de o tavă rotundă pe care o ungeți cu ulei. Puneți aluatul cu brânză, o lăsați pentru 15 minute în tavă, iar apoi o băgați la cuptor. Se va păstra la cuptor până se coace și capătă o culoare aurie. Puteți pe urmă să o porționați în funcție de cum doriți să o consumați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel