Pilotul echipei de Formula 1, Perez, câștigă la Monaco, cu strategia inspirată a celor de la Red Bull

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Pilotul echipei de Formula 1, Perez, câștigă la Monaco, cu strategia inspirată a celor de la Red Bull / Foto: Captură video youtube
Pilotul echipei de Formula 1, Perez, câștigă la Monaco, cu strategia inspirată a celor de la Red Bull / Foto: Captură video youtube

Pilotul echipei de Formula 1 Red Bull, mexicanul Sergio Perez, a câștigat Marele Premiu al Principatului Monaco, după ce a rezistat atacurilor lui Carlos Sainz, din ultimele tururi ale unei curse marcate de amânarea startului și incidentul care l-a implicat pe germanul Mick Schumacher.

Verstappen a terminat al treilea, în timp ce Leclerc a ocupat un dezamăgitor loc 4, după ce a avut probleme de comunicare cu echipa sa.

O ploaie, chiar înainte de startul cursei, a produs o întârziere a acestuia cu 15 minute. Controlorii cursei au luat decizia de a impune pneuri de ploaie, înainte de tururile de formare, ce au început în spatele mașinii de siguranță. O rupere de nori a dus la revenirea la boxe pentru toate echipele și la steag roșu pentru încă 40 de minute.

 

Starea de umiditate a pistei a generat strategii diferite

 

La o oră de la ora programată pentru start, mașina de siguranță a ieșit din nou, cu toți piloții în spate, cu intenția de a începe cursa după două tururi de formare. În primul tur după ieșirea de la boxe însă Stroll și Latifi au lovit amândoi parapeții, fiind nevoiți să revină la boxe. Stroll cu o pană în partea dreaptă spate, Latifi cu aripa față deteriorată. Gasly a intrat la boxe un tur mai târziu și a trecut la intermediari, așa cum a făcut și Latifi la oprirea sa.

Starea de umiditate a pistei a generat strategii diferite de folosire a pneurilor în rândul echipelor, dar și unele neînțelegeri. Cea mai importantă problemă de comunicare a avut-o monegascul Leclerc, ai cărui ingineri nu au reușit să cadă de acord asupra momentului intrării la boxe, fapt care l-a adus din poziția de lider la începutul cursei, pe locul 4.

Cursa a fost întreruptă brutal în turul 28, când Mick Schumacher s-a lovit de parapeții de protecție, chiar după piscină, în virajul 15. Germanul nu a fost rănit și a ieșit rapid din monopost, dar mașina sa Haas a fost ruptă în două, treimea din spate desprinzându-se de restul mașinii.

Safety car-ul a rulat pe circuit două tururi înaintea introducerii steagului roșu și întreruperea cursei.

 

Perez a ajuns astfel la a treia victorie în Formula 1

 

La ora locală 17:15, cursa a fost reluată în spatele mașinii de siguranță.

În mod previzibil, nu au existat depășiri, dar Perez, cu un avans liniștitor în fruntea cursei, și-a blocat grav partea din față stânga în zona Mirebeau și a avut apoi probleme cu pneurile, permițând mașinilor din spatele său îl ajungă cu ușurință. Sainz, Verstappen și Leclerc nu a reușit însă să treacă de mexican, pe circuitul cu cele mai înguste porțiuni de pistă din circuit.

Perez a ajuns astfel la a treia victorie în Formula 1 și la a 10-a prezență pe podium, devenind cel mai de succes pilot mexican al tuturor timpurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel