Pilaf cu pui şi ciuperci. Mirodeniile care îi schimbă TOTAL gustul şi mirosul

Pilaf cu pui şi ciuperci (sursa foto: FLickr)
Pilaf cu pui şi ciuperci (sursa foto: FLickr)

Pilaf cu pui şi ciuperci, o reţetă foarte convenabilă şi uşor de făcut, perfectă pentru prânz sau cină şi foarte consistentă, cu ingrediente care pot fi modificate la alegere, în funcţie de gustul pe care ni-l dorim.

Pilaful cu pui şi ciuperci nu este însă complet până nu îi adaugi mirodenii care să îi dea savoare.

Citeşte şi: Prăjitură keto cu lămâie la cană. Desert rapid şi uşor de weekend pentru cei care ţin la siluetă

Pilaf cu pui şi ciuperci. Ingrediente

500g orez

piept de pui

ciuperci (pot fi la borcan sau la caserolă după preferinţe)

2 morcovi

1 ceapă

1 ţelină mică

1 păstârnac

250g suc de roşii

sare

piper

pătrunjel

mărar

oregano

Citeşte şi: Chiroşte sau colţunaşi ca la bunica. Gustarea perfectă pe care toată familia o va iubi

Mod de preparare

 

Se curăţă carnea de piele, cartilaje sau zgârciuri, se taie cubuleţe şi se pune la prefiert într-o oala cu apă clocotită în care am pus un pic de sare.

După ce se formează spumă la suprafaţă, spălăm carnea şi o punem în cratiţa pe care o pregătim pentru pilaf.

Curăţăm şi spălăm toate legumele pe care le tocăm apoi mărunt sau le dăm pe răzătoare.

Călim la foc mic carnea şi legumele cu puţin ulei peste care presărăm o linguriţă mică de sare şi piper.

Punem 1-2 linguri de făină şi amestecăm în continuare.

Adăugăm câte puţină apă ca să se formeze un sos.

Punem sucul de roşii şi amestecăm.

Spălăm orezul în trei ape şi îl scurgem printr-o sită.

Punem de două-trei ori cantitatea de apă în funcţie de cât orez avem (o parte orez, trei părţi apă) pentru a nu se lipi.

Apa se pune treptat în cratiţă, peste carne şi legume şi lăsăm să fiarbă, nu o punem toată o dată.

După ce adăugăm apa, amestecăm şi lăsăm să dea în clocot, după care punem orezul şi amestecăm cu o lingură de lemn.

Punem un capac cu un loc prin care să iasă aburul.

După 10-15 minute, amestecăm în cratiţă să nu se prindă orezul şi gustăm dacă bobul e fiert şi dacă mai trebuie sare.

Când mâncarea este gata, închidem flacăra şi adăugăm pătrunjelul, mărarul şi oregano, care va da un gust cu totul aparte pilafului.

Amestecăm riguros şi punem capacul, lăsând mâncarea să se "odihnească".

Poftă bună!

Citeşte şi: Pui în stil italian. Reţeta delicioasă cu care îţi vei impresiona musafirii. Delicios şi simplu de făcut!

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy