Piept de pui la cuptor, umplut cu legume și șuncă. Un ingredient secret, folosit în rețetă, îl face senzațional de bun

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Piept de pui la cuptor, umplut cu legume și șuncă. Un ingredient secret, folosit în rețetă, îl face senzațional de bun
Piept de pui la cuptor, umplut cu legume și șuncă. Un ingredient secret, folosit în rețetă, îl face senzațional de bun

Piept de pui la cuptor, umplut cu legume și șuncă va deveni mâncarea preferată a membrilor familiei voastră, chiar de la prima bucățică pe care o vor savura. Învelit într-o felie subțire de șuncă, umplut cu legume tăiate cubulețe și garnisit cu  măsline negre fără sâmburi, pieptul de pui, gătit după această rețetă, va arăta ca o mică capodoperă culinară. 

Aroma pieptului de pui la cuptor, umplut cu legume și șuncă va face ca papilele gustative să vibreze de bucurie. Oferă-le membrilor familiei și prietenilor acest fel de mâncare, pentru a transforma o cină obișnuită în una de sărbătoare.

 

Pentru această rețetă aveți nevoie de:

5 felii se șuncă crudă,

4 bucăți piept de pui a câte 160 grame fiecare,

4 măsline negre,fără sâmburi dar întregi,

menta,

80 grame de brânză proaspătă tartinabilă,

o portocală - care este ingredientul secret din rețetă,

o ceapă,

2 dovlecel,

2 morcovi,

2 linguri ulei de măsline virgin,

sare, piper, oregano, frunze de busuioc - după gust.

 

 

Piept de pui la cuptor, umplut cu legume și șuncă. Un ingredient secret, folosit în rețetă, îl face senzațional de bun. PREPARAREA

 

Spălați legumele, apoi curățați-le și tăiați-le în cuburi foarte mici. Rumeniți-le într-o tigaie anti aderentă cu un strop de ulei. Când sunt aurii și moi se adaugă o felie de șuncă, tăiată în fâșii subțiri.

 

Vă sugerăm să preparați și: Prăjitură de ciocolată, din 3 ingrediente. Fără ouă, smântână, unt și coacere. Un rezultat spectaculos cât ai zice pește

 

Se rate coaja de portocală, apoi stoarceți zeama de portocală, cu care veți stropi legumele călite. Coaja rasă de portocală se adaugă și ea peste legume. Amestecați legumele cu o lingură de lemn pentru a combina toate aromele.  Condimentați-le cu piper și sare și le mai lăsași să fiară încă /7 minute, apoi opriți gazul și lăsați-le să se răcească.

 

Puteți încerca și: Chiftele de legume. Fără carne, fără ouă și fără făină. Au doar 55 de calorii și sunt recomandate și celor care sunt la dietă

 

Acum adăugați brânza tartinabilă, amestecați-o cu grijă pentru a uniformiza umplutura. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă dreptunghiulară cu hârtie specială, udați-o și strângeți-o pentru a adera bine de fund și margini.

Deschideți câte un piept de pui, tăiați un buzunar adânc în fiecare și umpleți-l cu compoziția de legume și brânză, apoi închideți buzunarul, apăsând ferm. Înfășurați apoi pieptu de pui umplut într-o felie de șuncă și sigilați cu o scobitoare.

 

Vedeți și: Musaca italiană, cu cartofi și parmezan. E pur și simplu un deliciu!

 

Continuați așa până ați umplut toate cele patru bucăți de piept de pui, apoi aranjați-le, în tava pregătită, la distanță unele de altele. Decorați fiecare piept de pui umplut cu câte o măslină și coaceți minim 30 de minute. Când pieptul de pui devine auriu, se scoate din cuptor se lasă să se răcească, apoi se decorează cu oregano sau frunze de busuioc și îl putem servi pe masă. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel