Petre Daea UIMEȘTE din nou. Păstrează documentele președinției Consiliului UE într-un SEIF: „Am înviat morții”

România şi-a propus să finalizeze în cadrul preşedinţiei Consiliului UE 4 dosare privind agricultura, dar a închis 11 dosare, din care 4 pe agricultură şi 7 pe pescuit, a anunţat astăzi ministrul Petre Daea, care a făcut bilanţul celor 6 luni; la minister există un seif special pentru documente.

„Seiful cuprinde informaţii, date, activităţi din minister", a precizat ministrul, care spune că, pe lângă dosarele finalizate, în perioada mandatului României au avut loc 5 consilii AgriFish, 3 întâlniri cu comisarii europeni, 4 conferinţe internaţionale, 10 evenimente interne, 9 conferinţe tematice şi un consiliu informal, la care au participat 542 de delegaţi.

Dosarele închise au privit regulamentul de reformă a Politicii Agrare Comune, măsuri tehnice privind pescuitul dar şi practicile comerciale neloiale.

 

Daea: „În materie de irigaţii, am înviat morţii”

 

În materie de irigaţii „am înviat morţii", a declarat maţi ministrul Agriculturii Petre Daea, la conferinţa de presă de marţi, când a prezentat bilanţul a doi ani şi şase luni de activitate.

Extinderea sistemului de irigaţii, cu 14 amenajări repuse în funcţie şi 1,4 milioane de hectare de teren agricol pregătite pentru a fi udate, se numără printre realizările evidenţiate de ministru. Anul viitor alte 350.000 de hectare vor fi irigate din Canalul Siret - Bărăgan, a adăugat Daea.

În perioada 1 ianuarie 2017 - 30 iunie 2019 ministerul a atras 8,55 miliarde de euro. În prima jumătate a acestui an sumele banii europeni încasaţi însumează 2,3 miliarde de euro, dintr-un plan de 3 miliarde de euro, potrivit Mediafax.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy