Petiție pentru desființarea SIIJ. A fost semnată de 17.000 de oameni

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Reprezentanţii Comunităţii Declic au anunţat că vor merge, miercuri, la sediul Ministerului Justiţiei pentru a depune o petiţie semnată de peste 17.000 de cetăţeni care cer ministrului Ana Birchall desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

"Reprezentanţii Comunităţii Declic vor înmâna miercuri, la ora 12,30, la Ministerul Justiţiei, un mandat de 30 de zile pentru ministrul Justiţiei, Ana Birchall. Mandatul va însoţi, simbolic, petiţia semnată de peste 17.000 de cetăţeni care cer ministrului desfiinţarea Secţiei Speciale", se precizează într-un comunicat al Comunităţii Declic transmis marţi.

"Vom depune, simbolic, un mandat de 30 de zile pe numele ministrului Justiţiei, Ana Birchall, prin care cetăţenii îi solicită să găsească, în termen de o lună de zile, soluţia pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Nu doar recomandările GRECO stau la baza cererii noastre, a miilor de membri ai comunităţii Declic care au semnat petiţia, ci chiar acţiunile lipsite de eficienţă ale Secţiei Speciale. Au avut nevoie de 5 zile pentru a îndeplini un act procedural de bază, începerea urmăririi penale in rem, singurul act care le permitea să îşi desfăşoare activitatea de anchetă în sine în dosarul privind modul în care s-a intervenit în cazul crimelor de la Caracal. Nici acum, când instituţiile statului şi-au dat cu stângul în dreptul în lanţ, această secţie nu a putut să îşi dovedească utilitatea", a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic, citată în comunicat.

Comunitatea Declic solicită Ministerului Justiţiei să respecte solicitările GRECO şi să închidă Secţia Specială, considerând că "reprezintă un atac la independenţa Justiţiei".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel