Peste 70 000 de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Femeile și copiii din Ucraina fug ca să se salveze. Românii, mobilizare exemplară mâncare, fructe, dulciuri, apă sau un ceai cald pentru refugiați
Femeile și copiii din Ucraina fug ca să se salveze. Românii, mobilizare exemplară mâncare, fructe, dulciuri, apă sau un ceai cald pentru refugiați

Peste 70.000 de cetățeni ucraineni au intrat în România din 24 februarie până în prezent, a anunțat luni Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Conform acestuia, în ultimele 24 de ore au intrat în țară 16.248 de persoane din Ucraina, din care 10.566 sunt cetățeni ucraineni, iar din Republica Moldova au intrat în România 21.000 de persoane, din care 10.758 sunt ucraineni.

Duminică, 225 de cetățeni ucraineni au făcut solicitări de azil în România, numărul total al celor care au cerut protecția autorităților române ajungând astfel la 373.

În total, în perioada 24 februarie-28 februarie, ora 6.00, prin toate punctele de trecere a frontierei au intrat în țară 70.803 cetățeni ucraineni și au ieșit 37.490 de cetățeni ucraineni.

„Sunt așadar în acest moment în România peste 33.000 de cetățeni ucraineni”, a spus Dan Cărbunaru.

Războiul din Ucraina. Trupele ruse, oprite din înaintare

 

Conducerea armatei ucrainene a anunţat luni că Forţele Armate ale ţării au frânat avansul trupelor ruse către Kiev, transmite EFE.

"Au dat greş toate tentativele trupelor de ocupaţie ruse în a-şi îndeplini obiectivele", a declarat generalul-colonel Oleksandr Sirski, comandantul şef al armatei terestre, cu privire la intenţiile ruşilor de a lua cu asalt zona din jurul capitalei ucrainene.

Sirski, citat de agenţia UNIAN, a insistat că "duşmanul a înregistrat pierderi considerabile".

"Trupele ruse sunt demoralizate şi epuizate. Am demonstrat că ştim să ne apărăm casa de oaspeţi pe care nu i-am invitat", a afirmat el.

Potrivit armatei terestre, toate deplasările trupelor ruse sunt controlate.

Totodată, Statul Major ucrainean a anunţat că armata ucraineană "a încetinit ritmul ofensivei" ruse, în a cincea zi de invazie rusă în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel