Peste 640 000 de persoane au tranzitat granița României în perioada Rusaliilor 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Vacanța de Rusalii a determinat o mișcare masivă la granițele României. 

Peste 640.000 de persoane, cetăţeni români şi străini şi aproximativ 160.000 de mijloace de transport au efectuat, în perioada 10-12 iunie, formalităţile de control prin punctele de frontieră, atât la intrare, cât şi la ieşirea din ţară, fiind o creştere de peste 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a informat, luni, inspector principal de poliţie Cătălin Rusu, reprezentant al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

"La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse, pentru acest sfârşit de săptămână prelungit, măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum şi de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite. Peste 4.000 poliţişti de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfăşurând misiuni de supraveghere şi control la frontieră. A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, fiind suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz", a precizat reprezentantul IGPF.

Potrivit acestuia, în perioada 10-12 iunie, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control peste 640.000 de persoane, cetăţeni români şi străini şi aproximativ 160.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în ţară, cât şi la ieşire, comparativ cu perioada similară a anului trecut fiind constatată o creştere de peste 50% raportat la numărul de persoane.

Frontierele aeriene și cu Ungaria, cele mai tranzitate



Conform sursei citate, cea mai tranzitată frontieră a fost cea aeriană, pe unde au efectuat formalităţile aproximativ 200.000 de persoane, precum şi cea cu Ungaria cu peste 170.000 de persoane şi 65.000 de mijloace de transport.

El a mai spus că, totodată, pentru aproximativ 42.000 de automarfare au au fost efectuate formalităţile de control.

"Timpul pentru efectuarea controlului documentelor de către poliţiştii de frontieră asupra camioanelor este, în medie, de 5 minute/camion, iar în această perioadă, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport", a precizat reprezentantul IGPF.

IGPF mai informează că, la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a avut, la Albiţa, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii autorităţilor responsabile din Republica Moldova, în vederea operaţionalizării unor soluţii eficiente pentru procesarea cât mai rapidă a fluxurilor de automarfare şi reducerea timpului de aşteptare la punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună.

"În continuare, recomandăm participanţilor la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere şi să verifice situaţia traficului prin aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/", a mai arătat reprezentantul IGPF.

Potrivit IGPF, în urma misiunilor derulate în această perioadă, poliţiştii de frontieră au constatat aproximativ 210 fapte ilegale săvârşite de cetăţeni români şi străini la regimul frontierei de stat şi nu au permis intrarea în ţară a 62 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel