Peste 500 de mii de copii, elevi și studenți au emigrat din România între 2007 și 2017

Fotografia anului trecut ar fi trebuit să fie cea cu tinerii care stăteau la coadă la un târg pentru studii în străinătate. Coada de la Sala Palatului, acolo unde se organizase RIUF, Romanian International University Fair, se întindea pe kilometri, dar cu toate acestea nu a îngrijorat pe nimeni. Acum, site-ul Edupedu.ro prezintă un studiu din care reise că o jumătate de milion de copii și tineri au emigrat din România. În orice altă țară, această cifră ar fi băgat în ședință extraordinară orice guvern responsabil. Nu și în România.

Așadar, numărul studenților, elevilor și copiilor din grupa de vârstă 0-19 ani care au emigrat din România între 2007 și 2017 este de 484.753 de persoane, potrivit unei lucrări publicate în Revista Română de Statistică, potrivit edupedu.ro. Dacă la aceștia se adaugă și cei de până la 21-22 de ani, vârsta studenției, atunci numărul emigranților tineri depășește 500 de mii din totalul de 2.613.477.

Dacă la aceștia adăugăm și sutele de mii de copii care se nasc în alte țări decât România, se observă limpede că aceasta este una dintre cele mai amri probleme ale României de astăzi.

Iar pe tineri nu poți să-i ții acasă nici cu promisiuni, nici cu brașoave electorale, pentru că ei sunt mai greu de manipulat.

Întrebarea la care nu s-a răspuns până acum este - Vrea PSD să-i țină acasă, sau emigrarea lor îi avantajează pe social democrați care știu că tinerii nu reprezintă electoratul lor?

 Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy