Peste 5.000 de cereri ale românilor din Diaspora pentru votul prin corespondență au fost ANULATE

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că peste 5.000 de cereri depuse pentru votul prin corespondență în primul tur al alegerilor prezidențiale au fost anulate. Printre motive se află lipsa unui act de identitate valabil și confirmarea adresei de e-mail. 

"Până la încheierea perioadei de înscriere (15 septembrie 2019), au fost înregistrate 41.003 cereri depuse, dintre care 35.917 cereri au fost aprobate, îndeplinind toate condițiile legale", transmite AEP, într-un răspuns la o solicitare a agenției MEDIAFAX.

Instituția precizează că 5.086 de cereri depuse au fost anulate din următoarele motive:

"-2.060 de cereri nu au îndeplinit toate condițiile necesare pentru aprobare, din următoarele motive: lipsa actului de identitate valabil, eliberat de statul român; actul de identitate expirat; lipsa documentului de ședere; documentul de ședere neconform Ordinului MAE nr. 1627 din 26 august 2019 privind documentele care atestă reședința în străinătate a cetățenilor români în vederea exercitării dreptului de vot prin corespondență la alegerile pentru președintele României din anul 2019 și pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020.

-pentru 2.071 de cereri nu s-a confirmat faptul că adresa de e-mail este validă, conform prevederilor Legii 288/2015. Confirmarea adresei de e-mail s-a realizat prin accesarea link-ului primit la adresa completată de către alegător. Subliniem importanța completării de către alegători a unei adrese de e-mail valide, deoarece mesajul privind înregistrarea plicului exterior la biroul electoral competent se transmiye pe această cale.

- 173 de cereri au fost anulate de către persoanele care le-au depus.

-în 782 de cazuri au fost înregistrate cereri multiple depuse de același alegător. În acest caz, a rămas valabilă ultima cerere depusă", se mai arată în răspunsul transmis de AEP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel