Peste 40 de persoane, găsite moarte sub dărâmăturile clădirilor distruse din Borodianka

Elena Didila |
Data publicării:

Peste 40 de persoane au fost găsite moarte sub dărâmăturile clădirilor distruse în urma atacurilor armatei ruse din oraşul ucrainean Borodianka.

"Până în momentul de faţă, în unitatea administrativ teritorială Borodianka, am îngropat peste 110 persoane. 41 de oameni am scos de sub dărâmături. Şase persoane au fost înmormântate în parc, iar alte şase în curtea de la morgă", a precizat primarul, potrivit Agerpres.

Gheorghi Ierko susţine că, în perioada în care oraşul s-a aflat sub ocupaţia trupelor ruseşti, au fost distruse complet nouă blocuri şi au fost afectate alte 21. De asemenea, 110 case au fost total distruse, în timp ce alte 120 au fost distruse parţial.

 

Din cauza invaziei ruse, cea mai mare parte a populaţiei a plecat din Borodianka



"Până la începerea războiului, în localitatea noastră erau aproximativ 14.000 de locuitori şi, după retragerea ocupanţilor, erau circa 1.300- 1500 de locuitori. Momentan avem în jur de 4.000, adică 2.500 s-au întors acasă", a afirmat Ierko.

Primarul a menţionat că au fost deminate terenurile din localitate, în special cele agricole, pentru ca utilajele să poată lucra pământul.

"Pirotehniştii şi cu angajaţii firmelor agricole au lucrat la deminarea terenurilor agricole. Au ridicat drone pentru a identificate eventuale proiectile neexplodate sau alt tip de muniţie de pe câmp. Astăzi se lucrează în câmp fără nicio restricţie", a adăugat Gheorghi Ierko.

Oraşul Borodianka este situat la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Kiev.

 

 

Zelenski: 400 de spitale și centre medicale din Ucraina, devastate de armata lui Putin

 

Invazia Rusiei în Ucraina a dus la devastarea a sute de spitale și a altor instituții medicale și i-a lăsat pe medici fără medicamente pentru combaterea cancerului sau fără posibilitatea de a efectua intervenții chirurgicale, a declarat președintele Volodymyr Zelenski, citat de Reuters. Agenţia de presă nu a putut verifica imediat rapoartele de pe câmpul de luptă ale Rusiei și Ucrainei, transmite digi24.ro. 

"Dacă luăm în considerare doar infrastructura medicală, începând de astăzi, trupele rusești au distrus sau au deteriorat aproape 400 de instituții de sănătate: spitale, maternități, ambulatorii", a declarat Zelenski...citește știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel