EXCLUSIV  Peste 300 de români infectați în Emilia Romagna, Italia. MAE, informații oficiale

Grupul de Comunicare Strategică anunța ieri, 9 mai, o creștere alarmantă a numărului de români infectați cu noul coronavirus în Italia. MAE a clarificat, la solicitarea Știri Diaspora, situația celor 311 cazuri declarate ieri.

1.698 în de români aflați în Italia au testat pozitiv la infecți cu noul coronavirus. Ieri, 9 mai, GCS raporta o creștere alarmantă a cazurilor depistate în Peninsulă, cu 311 cazuri mai mult decât cifra avansată cu o zi înainte.

Citește și: Bilanț Coronavirus DIASPORA, 9 mai: Numărul românilor infectați în ITALIA a EXPLODAT cu peste 300

La solicitarea Știri Diaspora, MAE a clarificat situația acestei creșteri exponențiale. „Ministerul Afacerilor Externe precizează că numărul cetățenilor români confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Italiene, așa cum a fost acesta raportat în buletinul informativ emis de Grupul de Comunicare Strategică de astăzi (n.r. ieri), 9 mai, include situația actualizată a cetățenilor români infectați cu COVID-19 în regiunea Emilia Romagna, așa cum a fost aceasta comunicată în cursul zilei de ieri (n.r. 8 mai) de către autoritățile locale italiene Consulatului General al României la Bologna“.

Așadar, nu este vorba despre un nou focar, ci despre faptul că datele privind cetățenii români infectați în regiunea Emilia Romagna au fost raportate de către Consulatul General al României la Bologna abia vineri, după ce autoritățile locale italiene au avansat, la rândul lor, serviciilor consulare aceste informații.

„De asemenea, MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice sau al oficiilor consulare ale României pe teritoriul Italiei nu există informații conform cărora ar exista un nou focar de COVID- 19 pe teritoriul Republicii Italiene“, se mai arată în răspunsul MAE oferit la solicitarea Știri Diaspora.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy