Peste 225.000 de cetăţeni germani blocaţi în alte ţări au fost aduşi acasă

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Circa 225.000 de cetăţeni germani blocaţi peste hotare ca urmare a restricţiile impuse asupra călătoriilor internaţionale din cauza pandemiei de coronavirus au fost aduşi acasă după ce Berlinul a început operaţiunile de repatriere, a anunţat miercuri Ministerul de Externe german, potrivit agenţiei de presă dpa.

Cea mai mare operaţiune de acest fel din istoria Germaniei a început cu patru săptămâni în urmă şi ar urma să se încheie în următoarele câteva zile, potrivit ministerului.

Ambasadele vor continua să se ocupe de cazurile individuale, adaugă acesta.

Majoritatea cetăţenilor germani care mai sunt încă blocaţi în străinătate se află în Africa de Sud, Argentina şi Peru, precizează diplomaţia germană.

Numeroase ţări şi-au închis frontierele sau şi-au redus cursele aviatice în şi dinspre teritoriile lor din cauza pandemiei de coronavirus, determinând Germania să-şi repatrieze cetăţenii din ţări unde companiile aviatice comerciale şi-au suspendat cursele.

Guvernul german a început campania de repatriere de la mijlocul lui martie, cu ajutorul tur-operatorilor şi companiei aviatice germane Lufthansa.

Ministerul de Externe german a mai repatriat circa 60.000 de pasageri cu 235 de zboruri charter, inclusiv 5.000 de cetăţeni ai ţărilor din UE şi 1.000 din state din afara blocului comunitar. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel