Persoanele cu dizabilități, drept de vot în cantonul Geneva

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cantonul Geneva a decis să pună capăt discriminării împotriva persoanelor cu dizabilități fizice sau psihice, oferindu-le dreptul de a putea fi aleși și de a vota, anunță portalul wissinfo.ch. Restul Elveției continuă să-i lipsească de aceste drepturile, încălcând dreptul internațional, pe cei cu dizabilități.

Cetățenii genevezi au acceptat, cu aproape 75% din voturile pentru, să acorde drepturi politice celor aproape 1.200 de persoane cu dizabilități, care trăiesc în canton.

De acum înainte, oricine are peste 18 ani, indiferent de dizabilitatea fizică sau mentală, va putea vota sau fi ales, incapacitatea de a discerne nemaifiind un criteriu în cantonul elvețian Geneva pentru a priva pe cineva de drepturile sale politice.

Geneva devine astfel singurul canton elvețian care respectă dreptul internațional al persoanelor cu handicap. Situația actuală, atât la nivel cantonal, cât și la nivel federal, încalcă Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

În Europa, printre țările care acordă dreptul de vot persoanelor cu dizabilități se află Franța, Austria, Italia, Marea Britanie și Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel