Pele iese din spital înainte de Crăciun. Anunțul făcut de fiica sa

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Facebook / Pele
Foto: Facebook / Pele

Fiica lui Pele a anunțat că acesta va fi externat înainte de sărbători. 

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento ''Pele'', care a fost spitalizat în cadrul tratamentului pe care îl urmează după ce i-a fost diagnosticată o tumoră la colon, se va întoarce acasă la timp pentru a petrece Crăciunul alături de familie, a anunţat fiica sa, Kely Nascimento, citată de Reuters.

Pele, triplul câştigător al Cupei Mondiale cu selecţionata Braziliei, s-a prezentat miercuri la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale la colon în luna septembrie, rămânând atunci internat timp de aproximativ o lună.

Pele va face chimioterapie



Conducerea spitalului brazilian a precizat că fostul jucător, în vârstă de 81 de ani, trebuie să urmeze o chimioterapie.

"În două sau trei zile, se va întoarce acasă pentru a se bucura de Crăciun", a scris fiica sa pe Instagram.

Starea de sănătate a fostului decar al Selecao s-a deteriorat în ultima perioadă, acesta fiind motivul, alături de pandemia de coronavirus, care l-a făcut să rămână practic închis în casa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familiei şi prietenii săi apropiaţi, departe de atenţia presei.

Pele a fost operat pe 4 septembrie pentru o tumoră "suspectă" la colon, descoperită în urma unui control medical de rutină. Fostul decar al Selecao s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani, fiind spitalizat de mai multe ori.

Pietre la rinichi



El fusese internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, Pele a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970), Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri, fiind considerat de mulţi specialişti cel mai bun jucător din istorie.

CITEȘTE ȘI: De ce șoferii români de TIR nu mai doresc să lucreze în Anglia: Trebuie să plătești pentru dușuri, iar mâncarea e scumpă de-a lungul autostrăzilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel