Paul Stănescu anunță planul PSD: "Avem minimul de 233 de semnături"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

PSD va decide "pas cu pas" strategia pe care o va urma, după consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării unui nou premier, a declarat secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu. 

"Avem minimul de 233 de semnături, deci asta înseamnă că avem o majoritate la această oră şi, după întâlnirea cu preşedintele, vedem ce decizii vom lua în continuare. Aşa cum spune preşedintele, vom decide pas cu pas şi noi", a declarat Paul Stănescu, joi, la Antena 3, înainte de a intra la şedinţa conducerii PSD.

El a precizat că semnăturile adunate de PSD provin şi de la parlamentari neafiliaţi şi din grupul minorităţilor.

"Nu e nimic secret (...) şi sper să avem chiar mai mult de 233 de semnături (...) Sunt convins că vom avea majoritate, deci vom avea peste 233 de voturi pentru învestirea unui nou Guvern", a completat Stănescu.

Întrebat ce va face PSD dacă preşedintele Iohannis va ignora majoritatea anunţată de social-democraţi şi îl va desemna tot pe Ludovic Orban premier, el a spus: "Bun, am înţeles, mergem la Cotroceni astăzi, după prânz ştim exact şi vom spune exact care sunt următorii paşi pe care-i va face Partidului Social Democrat împreună cu cei care vor fi lângă PSD, PRO România, poate şi alţii".

Secretarul general interimar al PSD a precizat că propunerea lui Remus Pricopie ca premier, pe care social-democraţii o vor înainta şefului statului, "s-a desprins în urma discuţiilor pe care le-am avut cu toţii, vehiculând mai multe nume".

Întrebat ce şanse sunt să se ajungă la alegeri anticipate, Stănescu a spus: "Sigur, începem iar cu dacă, sunt şanse să ajungem la anticipate, sunt şanse să nu ajungem la anticipate".

"Ce-mi doresc eu... sigur că trebuie să respectăm democraţia cu toţii, ce a ales poporul în 2016, să respectăm democraţia cu toţii", a completat el, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel