Patronul unui lanț de restaurante spune că în București salariul mediu este de 1500-2000 de euro

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Salariu mediu în București (Foto: Freepik)
Salariu mediu în București (Foto: Freepik)

Patronul unui celebru lanț de restaurante din București spune că în Capitală, venitul mediu este de "1.500 - 2.000 de euro pe lună", iar oamenii nu renunță să iasă să mânânce în oraș.

Dragoș Petrescu, proprietarul lanțului City Grill, avansează o cifră care unora le-ar putea părea neverosimiliă. El spune că în București veniturile sunt mari.

"În Bucureşti, venitul mediu e de 1.500-2.000 de euro pe lună, aşa că oamenii navighează altfel prin perioadele dificile. În 2024, ei nu mai renunţă la a mai ieşi la restaurant", a spus Dragoş Petrescu, potrivit ZF.

"Acum 20 de ani, când am început noi, oamenii mergeau la res­taurant doar dacă aveau ceva de sărbătorit. Chiar şi faţă de criza anterioară (2009-2010), lucrurile arată diferit. Atunci, salariul mediu era de 400 de euro, aşa că după ce îşi plăteau ratele, românilor nu le mai rămâneau mulţi bani pentru ieşit în oraş”, adaugă el. 

Acum, românii călătoresc mai mult, asi­milează din experienţele avute peste ho­tare şi revin acasă cu alte aşteptări, a mai spus el, potrivit sursei citate. 

Cât este salariul mediu net în România, potrivit INS

 

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, în luna martie 2024, câştigul salarial mediu net a fost de 5185 lei, în creştere cu 309 lei (+6,3%) față de luna februarie 2024.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun (13250 lei), iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (2779 lei).

Comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu net a crescut cu 13,9%.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel