Patriarhul Daniel, mesaj pentru români: „Casele credincioşilor devin paraclise” (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
patriarhul_daniel
patriarhul_daniel

Sărbătoarea Sfintelor Paşti este izvor de lumină şi speranţă în lupta cu greutăţile vieţii, transmite Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, adăugând că, în această vreme de pandemie cu noul coronavirus, când autorităţile de stat sunt „nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii”, casele credincioşilor devin paraclise, care, prin rugăciune, ţin legătura cu bisericile, mărturisind credinţa în Hristos.

„Sărbătoarea Sfintelor Paşti este izvor de bucurie şi pace, de lumină şi speranţă în lupta noastră cu greutăţile vieţii. Anul acesta serbăm Sfintele Paşti într-o vreme de tristeţe, într-o vreme de pandemie, care răspândeşte oamenilor teamă, teamă de îmbolnăvire şi de moarte, iar autorităţile de stat sunt nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii. În acest context, Biserica suferă mult, deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în aceeaşi biserică, în acelaşi locaş de cult cu credincioşii ei.

În acest sens, casele credincioşilor din parohii devin paraclise sau capele familiale, care, prin rugăciune, ţin legătura cu bisericile din parohii, mărturisind credinţa comună în Hristos cel Răstignit şi Înviat”, subliniază Patriarhul BOR, într-un mesaj video de Sfintele Paşti.

 

„Trebuie să arătăm şi noi în jurul nostru iubire smerită”

 

Înaltul ierarh ortodox îndeamnă la „iubire smerită şi milostivă faţă de cei bolnavi şi săraci, singuri şi întristaţi”.

„Trebuie să arătăm şi noi în jurul nostru iubire smerită şi milostivă faţă de toţi oamenii, dar mai ales faţă de cei bolnavi şi săraci, singuri şi întristaţi. Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, cel Răstignit şi Înviat să binecuvânteze pe toţi medicii şi pe toţi cei care ajută pe cei bolnavi, dar şi pe cei care lucrează pentru binele poporului român.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos cel Înviat din Morţi să dăruiască poporului român şi lumii întregi sănătate şi ajutor, speranţă, pace şi bucurie. Vă dorim tuturor Sărbători fericite de Paşti şi vă adesăm salutul pascal Hristos a Înviat!", se arată în mesajul Patriarhului Daniel.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel