Paste cremoase de post cu ciuperci și anghinare. Trebuie neapărat să le încerci înainte de Paște

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Paste cremoase de POST cu ciuperci și anghinare. Trebuie neapărat să le încerci înainte de Paște
Paste cremoase de POST cu ciuperci și anghinare. Trebuie neapărat să le încerci înainte de Paște

Aceste paste cremoase de ciuperci vegane și anghinare și cel mai incredibil sos (folosiți inimi de anghinare conservate sau congelate) pot fi făcute în mai puțin de 30 minute! Delicioase, sănătoase, fără nuci și total vegane. 

Sos cremos de anghinare de POST

 

Sosul conține inimi de anghinare la borcan sau congelate și poate fi preparat în 5 minute, pur și simplu amestecând ingredientele într-un blender.

Inimile de anghinare au o bogăție inerentă, atunci când sunt valorificate. Când sunt amestecate sau pasate, se transformă în cel mai mătăsos sos cremos, fără unt sau smântână. Partea cea mai bună este că, probabil, aveți ingredientele pentru sosul de anghinare în cămară!

 

Ce sunt anghinarele

 

Anghinarele sunt un tubercul, de la o floarea-soarelui perineu, și au un gust pământos, cremos, cu nuci, subtil dulce. Adoră să fie asortate cu ciuperci și de aceea sunt perfecte în acest fel de mâncare.

Nu numai că sunt gustoase, dar sunt și foarte hrănitoare! Bogate în vitamine, minerale, ele conțin, de asemenea, cantități mari de inulină, un probiotic sănătos, care hrănește bacteriile noastre intestinale "bune". Un mic avertisment, dacă nu sunteți obișnuiți cu inulina, aceasta poate provoca gaze sau balonare dacă este consumată prea repede sau în cantități mari.

 

Cum se prepară anghinarele

 

Pentru a prăji anghinarele, pur și simplu le dați cu ulei de măsline, sare și piper și le prăjiți într-un cuptor la 200 grade Celsius până când se înmoaie, aproximativ 20-25 de minute. Sunt delicioase și în salate!

Apoi se prepară ușor sosul cremos și vegan de anghinare și salvie. Pur și simplu amestecați inimile de anghinare cu salvie, usturoi și puțină apă și condimente până când devin netede și cremoase. Cel mai bine este să folosiți aici un blender de mare putere, nu un robot de bucătărie.

Atât de ușor! Veți obține un sos delicios și cremos!

Amestecați sosul vegan de anghinare cu pastele și gătiți-le timp de un minut sau două, apoi adăugați ciupercile și anghinarele prăjite.

 

Paste cremoase de post cu ciuperci și anghinare - Ingrediente

 

- 200 g de paste uscate - tagliatelle, fettuccine, linguine, spaghete

- 200 g de sanghinare (opțional- le puteți lăsa deoparte, sau le puteți înlocui cu mai multe ciuperci sau alte legume prăjite)

- 2 lingurițe de ulei de măsline

- 200 g de ciuperci tăiate felii 

- 2 lingurițe de ulei de măsline

- sare și piper după gust

 


Sos cremos de anghinare de POST - Ingrediente

 

- 1 borcan sau conservă de inimi de anghinare în apă (aproximativ 1 ½ cești) sau congelate.

- 3/4 cană de apă sau bulion vegetal

- ¼ cană de ulei de măsline

- 10 frunze proaspete de salvie (sau înlocuiți 1/4 cană de pătrunjel italian sau busuioc proaspăt)

- 1-2 căței de usturoi

- ½ linguriță de sare, mai mult după gust

- ½ linguriță de piper boabe

- lămâie după gust 

- Garnituri un strop de brânză vegană, sau Pecorino ras, sau ulei de trufe ( toate opționale)


Paste cremoase de POST cu ciuperci și anghinare - Instrucțiuni pas cu pas


Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius.

Spălați și uscați anghinarele. Nu vă deranjați să le decojiți. Tăiați-le în patru și aruncați-le într-un bol cu ulei de măsline, sare și piper. Așezați-le pe o foaie de copt tapetată cu pergament în cuptor și prăjiți-le timp de 20 de minute sau până se înmoaie.

Aduceți la fierbere o oală mare cu apă generos sărată (pentru paste). Se fierb pastele până când sunt al dente.

În timp ce apa fierbe, într-o tigaie mare, sotați ciupercile la foc mediu în puțin ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper și se lasă deoparte.

Pregătiți sosul de anghinare: Scurgeți inimile de anghinare și puneți-le într-un blender (nu folosiți un robot de bucătărie, nu va face acest sos suficient de cremos!). Adăugați apa, uleiul de măsline, ierburile, usturoiul, sarea și piperul. Nu ezitați să mai adăugați puțină apă pentru a da drumul la blender.  

Amestecați până când devine cremos și mătăsos. Dacă sosul pare "fibros" din cauza anghinarelor, trebuie să continuați să amestecați la viteză mare. Gustă. Îl doriți ușor sărat și picant. Dacă folosiți inimi de anghinare congelate sau anghinare ambalate în apă, adăugați un pic de lămâie la gust, dacă doriți. 

Adăugați pastele fierte și scurse (nu le clătiți) la ciupercile fierte din tigaie. Se amestecă cu sosul de anghinare și se încălzește, amestecând ușor. Gustați pentru sare, adăugând mai multă dacă este necesar.  Adăugați cartofii prăjiți și amestecați bine.

Pentru a orna, puteți stropi cu puțin ulei de trufe deasupra și puteți presăra puțin pecorino sau cu un strop de brânză vegană, depinde de dumneavoastră. Fulgii de ardei iute sunt și ei bine veniți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel