Pască fără aluat, rețeta care sparge topurile în fiecare an de Paște. E ușor de făcut și are un gust divin

Echipa Stiri Diaspora / 02 apr, 09:53
Pască fără aluat, rețeta care sparge topurile în fiecare an de Paște. E ușor de făcut și are un gust divin
Pască fără aluat, rețeta care sparge topurile în fiecare an de Paște. E ușor de făcut și are un gust divin

În fiecare an, gospodinele se dau peste cap pentru a pune cele mai alese bucate pe masa de Paște. Rețeta pe care o propunem astăzi este de pască fără aluat, un desert tradițional foarte ușor de făcut. Rezultatul va impresiona pe oricine îți calcă pragul de sfintele Sărbători de Paște. Descoperă mai jos cum se face această rețetă, una dintre cele mai căutate și mai citite în fiecare an, în preajma Paștelui.

Pască fără aluat este o variantă mai ușoară a desertului tradițional de Paște. Nu doar că e delicioasă la gust, dar cu siguranță îi va impresiona pe cei care îți vor călca pragul în ziua de Paște, dar nu numai. Preferată de adulți, cât și de copii, acest tip de pască e foarte ușor de preparat și are un gust divin.

Iată cum se face.

Ingrediente

 

- 700 grame brânză de vaci (se măsoară după ce am scurs-o foarte bine)

- 400 grame smântână normală

- o cană cu zahăr

- 4 linguri cu vârf de griș

- 4 linguri cu vârf de făină

- 125 g unt topit și răcit

- 7 ouă

- 4 plicuri cu zahăr vanilat

- 200 g stafide înmuiate într-o lingură cu esență de rom

- 2 lingurițe coajă de lămâie

- un vârf cuțit de sare

Pască fără aluat, rețeta care sparge topurile în fiecare an de Paște.  Mod de preparare

 

Întâi se separă gălbenușurile de albușuri. Se ia un bol încăpător în care se pune brânza de vaci și se adăuga zahărul, zahărul vanilat, gălbenușurile, smântână, făină, grișul, untul și coaja de lămâie.

Se amestecă foarte bine cu telul, până când amestecul s-a omogenizat, apoi se adăugă stafidele.

Separat, se bat albușurile spumă cu un praf de sare, iar apoi se încorporează treptat în compoziția de brânză, amestecând ușor cu telul.

Acum ne pregătim de copt.

În primul rând, trebuie să preîncălzim cuptorul. În același timp, pregătim o tavă rotundă pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția în tavă și se dă la cuptorul preîncălzit. Această pască fără aluat se coace timp de aproximativ o oră la foc mediu sau până se rumenește frumos.

Când pasca este gata, se lasă să se răcească în tavă. Este foarte important să nu se umblăm la ea până nu se răcește complet.

Poftă bună!

*Sfat foarte important: Este recomandat ca, la masa de Paște, alături de această pască fără aluat să fie servită multă înțelegere și bună dispoziție. 

Salvează acum această rețetă pentru a nu o cauți de Paște.

Vezi și: Tartă cu kiwi, un desert delicios, bogat în vitamina C

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0