Pașaportul de vaccinare. Florin Cîțu: „Suntem pregătiți!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Pașaportul de vaccinare. Florin Cîțu: „Suntem pregătiți!”
Pașaportul de vaccinare. Florin Cîțu: „Suntem pregătiți!”

Aplicația care reprezintă pașaportul de vaccinare este gata și poate porni, în România, în același timp în care pornește în toată Uniunea Europeană, a declarat, joi, premierul Florin Cîțu.

Întrebat despre pașaportul de vaccinare, premierul Florin Cîțu a spus, la Digi 24, că decizia este a Uniunii Europene, dar că România este pregătită.

„E o decizie a Uniunii Europene. Noi suntem pregătiți, am vorbit cu STS. Când va porni, va porni și suntem gata și noi. Decât în afara țării (îl folosim – n.r.). De cei care vin în țară sau de românii care merg în altă țară”, a spus Cîțu.

Întrebat ce a fost definitivat, premierul a spus că este vorba de o aplicație care va porni în toate țările UE în același timp.

„Aplicația, din ce am înțeles, dar trebuie să îi dea drumul la nivelul Uniunii Europene. Trebuie să fie pornit odată sistemul. Cred că este o aplicație, încă nu am văzut varianta finală. Cred că se lucrează la ea. Trebuie să fie gata tot la 1 iunie. (...) Nu poți să ai o bază de date comună. Cred că e vorba de acces la interogare”, a mai spus premierul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel