Pasageri români în avionul prăbușit în Iran. MAE, anunț de ultimă oră

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministerul de Externe a transmis, miercuri, că, din primele verificări efectuate, nu au fost identificați cetățeni români pe lista pasagerilor din avionul prăbușit în Iran. Instituția precizează că Ambasada României la Teheran e pregătită să acorde asistență consulară. 

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Teheran, a întreprins, în regim de urgență, demersuri în vederea obținerii de informații privind cetățenia și identitatea persoanelor afectate de accidentul aviatic produs la data de 8 ianuarie 2020, pe teritoriul Republicii Islamice Iran.

Din verificările preliminare efectuate la nivelul misiunii diplomatice nu au fost identificați cetățeni români pe lista pasagerilor acestui zbor", a transmis MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituția subliniază că nu a primit, până în prezent, solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident.

"Ambasada României la Teheran continuă demersurile, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune", mai transmite MAE.

Compania aeriană Ukraine International Airlines a informat miercuri că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran, în contextul în care un avion ucrainean Boeing 737 s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport din Iran, informează Sky News.

Mai multe companii aeriene au informat că vor lua măsuri similare și vor schimba rutele zborurilor pentru a evita spațiul aerian iranian.

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 180 de persoane la bord, s-a prăbușit, miercuri dimineață, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează site-ul agenției Reuters, citând presa iraniană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel