Pasager, depistat cu febră, a fost preluat direct de pe Aeroportul Internațional Chișinău

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un călător care prezenta statut febril a fost identificat, la trecerea frontierei prin Aeroportul Internațional Chișinău. Imediat a solicitat Serviciul de urgență 112, care a preluat persoana pentru examinare.

 

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale la punctele de traversarea frontierei Republicii Moldova. Astfel, cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, două persoane au fost identificate la controlul de frontieră cu consemn național; inci conducători auto au încălcat regulile de transportare și de folosire a vinietelor, iar 3 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12.757 persoane și completate 5.047 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei prin Aeroportul Internațional Chișinău a fost identificat un călător care prezenta statut febril. În aceste circumstanțe a fost solicitat Serviciul de urgență 112, care a preluat persoana pentru examinare și excludere a riscului de infectare cu noul Coronavirus, potrivit paranteze.md.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 186 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel