Parlamentul a RESPINS desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

 Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, raport de respingere asupra proiectului de lege al USR care vizează desființarea Secției de investigare a infracțiunilor în justiție (SIIJ).

Raportul de respingere a inițiativei legislative a fost adoptat cu 12 voturi „pentru” și 10 „împotrivă”. Raportul urmează să ajungă într-unul din plenurile Camerei Deputaților pentru a fi votat, în calitate de prim for sesizat.

În cadrul dezbaterilor din Comisia juridică a fost amintit și proiectul de raport MCV care este critic la adresa existenței Secției de investigare a infracțiunilor în justiție (SIIJ), precum și despre faptul că Bulgaria ar putea să iasă de sub incidența Mecanismului de Verificare și Cooperare. Liberalul Ioan Cupșa a vorbit și despre posibile intimidări ale magistraților și despre faptul că Secția a fost creată pentru a controla justiția.

Redăm discuțiile din ședința de marți a Comisiei juridice:

„Ioan Cupșa, deputat PNL – Noul ministru din Guvernul PNL cu certitudine va susține și cred că va duce la bun sfârșit acest demers desființare a SIIJ. Nu vă mai e utilă. Dacă nu mai sunteți la putere la ce vă mai este utila, domnule Iordache.

Nicușor Halici, președintele Comisiei juridice, deputat PSD - Dacă nu ne mai e utilă, ținem la independența judecătorilor. În ceea ce privește susținerea în continuare a USR, o înțeleg. Nu e legitimă, e de înțeles, dar vă descalifică complet.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel