Papanaşi pufoși, cu dulceaţă şi smântână. Rețeta pas cu pas. Gustul din copilărie, care nu se uită  

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
papanasi
papanasi

Papanași cu dulceață și smântână este n desert pe care fiecare l-a servit măcar o singură dată. Dar cum se face aluatul pentru papanași cu brânză de vaci? Cum se prăjesc papanașii ca să nu rămână cruzi la mijloc?

Aveți nevoie de 250 de grame de brânză de vaci, scursă de zer, 230-250 grame făină, 1 linguriță rasă de sare, 1 linguriță de scorțișoară, linguriță de praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, 2 ouă, coajă rasă de lămâie, ulei. În plus aveți nevoie de dulceață și smântână.

 

Compoziția pentru papanași

 

Într-un castron se pune brânză de vaci. Se adaugă sarea, zahărul vanilat, scorțișoara și coajă rasă de lămâie. Se adaugă și o linguriță de praf de copt. Se mărunțește totul cu furculița și se omogenizează, apoi se adaugă cele două ouă.

Se omogenizează ouăle și brânza, se adaugă făina și se începe să se înglobeze cu o lingură, apoi se ia la frământat. Se frământă până se omogenizează. 

 

Modelarea și prăjirea papanașilor

 

Se presară planul de lucru cu făină pentru ca aluatul să nu se lipească. Se așează aluatul de papanași pe planul de lucru. Aluatul se împarte în 5 bucăți mărișoare, pentru papanași, și 5 bucăți mai mici pentru binecunoscutul moț. Bucățile mici se modelează în forma de bilă, acel moț specific pentru papanași. Din bucățile mari se formează papanașii. Se rotunjesc, se turtesc și cu ajutorul degetelor se formează la mijloc o gaură care se lărgește ușor, permițând papanașilor se se facă bine în interior în timpul prăjirii.

Se toarnă în vasul ales uleiul, care trebuie să aibă o adâncime în vas de cel puțin 5-6 cm. Se încinge uleiul, apoi  se micșorează focul. Se prăjesc papanașii până se rumenesc. Se scot papanașii pe hârtie absorbantă. Pentru a elimina orice posibilitate ca papanașii să rămână cruzi, se scurg de uleiul în exces și se așează pe o tavă acoperita cu hârtie de copt. Se dau  cuptorul preîncins la 180 de grade timp de 7-8 minute, apoi se servesc cu smântână și dulceață.

Poftă bună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel