Papa Francis i-a trimis o scrisoare unuia dintre cei mai respectați ROMÂNI. Ce scrie în ea

Papa Francisc i-a transmis o scrisoare de felicitare episcopului greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, la împlinirea a 25 de ani de episcopat, moment care va fi marcat duminică, la Catedrala "Sf. Nicolae", în cadrul Liturghiei de mulţumire pentru beatificarea Fericiţilor Episcopi martiri.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Episcopiei, scrisoarea, semnată de Sfântul Părinte, a fost redactată în limba latină şi este adresată "Venerabilului Frate Virgil Bercea, Episcop de Oradea Mare", la jubileul de argint al consacrării sale ca episcop.

"Nici dificultăţile, nici ameninţările, nici flăcările nu au putut să pună stavilă neobositei tale slujiri episcopale. Împins de credinţa nestrămutată în Dumnezeu şi de zel apostolic, zi de zi te-ai străduit să recuperezi pentru cultul (greco-catolic) mai multe biserici, dar mai ales să îi aduci din nou pe oameni la viaţa în harul lui Dumnezeu. În acest sens încurajezi cu ardoare devoţiunea poporului credincios, împărtăşirea cu sfintele taine şi viaţa religioasă. Cu mare iscusinţă îi însoţeşti pe tineri şi pe elevii Seminarului. Toate acestea aduc multe roade Bisericii, iar ţie cuvenita preţuire", se arată în scrisoarea Papei Francisc.

Suveranul Pontif îi transmite episcopului Virgil Bercea să continue să îşi îndeplinească "lucrarea pastorală cu aceeaşi dăruire".

Catedrala "Sfântul Nicolae" din Oradea va primi, duminică, o parte din moaştele Fericiţilor Episcopi martiri beatificaţi de Papa Francisc pe 2 iunie la Blaj.

De la ora 9,45 este programată o procesiune, iar de la ora 10,00 va fi celebrată Sfânta Liturghie arhierească de către episcopul greco-catolic Virgil Bercea, la care vor participa monseniorul Miguel Maury Buendia, Nunţiul Apostolic în România, episcopul romano-catolic de Oradea, László Bocskei, împreună cu un sobor de preoţi ai Eparhiei de Oradea.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy