Panică lângă un aeroport din Italia, după ce un avion a decolat: Boeing-ul gigant a pierdut o piesă de peste 100 de kilograme

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un avion Boeing a pierdut o roată de peste 100 de kilograme în timpul decolării. Aeronava, a doua ca mărime din lume, a decolat dimineața de pe aeroportul din Apulia, în apropiere de Grottaglie. Zborul a continuat spre Charleston (SUA).

Un Boeing 747 Dreamlifter, al doilea avion ca mărime din lume, construit pentru a transporta piese de fuselaj între fabricile gigantului american, și-a pierdut una dintre cele optsprezece roți imediat după decolarea de pe pista aeroportului Marcello Arlotta din Taranto, în apropiere de Grottaglie. Anvelopa a ajuns apoi la capătul pistei, mai exact într-o podgorie, după cum confirmă fotografiile făcute și publicate pe rețelele de socializare.

Italia. Panică după ce un avion a decolat

 

Aeronava a decolat la ora 9.09, pe 11 octombrie, cu destinația Charleston, Carolina de Sud (SUA) și ar fi transportat fuselajul unui avion de pasageri Boeing 787. În videoclipul postat pe Facebook, se vede cum aeronava decolează, apoi eliberează o bandă subțire de fum negru, după care pierde o piesă: din ceea ce se vede în filmare, o roată ar fi trebuit să se desprindă de pe unul dintre boghiurile din spate.

Dacă desprinderea nu reprezintă o problemă pentru aeronavă - care, de fapt, a continuat în zborul cargo 5Y4231 -, dimensiunea roții și viteza cu care se deplasează odată ajunsă la sol reprezintă, de obicei, o problemă. Anvelopa acestui tip de avion cu patru motoare are o înălțime de 1,25 metri, o grosime de 49 de centimetri și poate cântări 122 de kilograme. The Courier a solicitat un comentariu de la Boeing, dar nu a primit niciun răspuns până la momentul publicării articolului.

 

Boeing-ul a pierdut o roată de peste 100 de kilograme 

 

Boeing 747 Dreamlifter a fost creat folosind structura modelului 747-400, cu un fuselaj mărit (8,4 metri în diametru) pentru a transporta mai ușor încărcături de volum mare. Primul său zbor a avut loc în septembrie 2006, are o lungime de 71,7 metri și o anvergură a aripilor de 64,4 metri. Are o viteză de croazieră de 878 de kilometri pe oră și poate zbura 7.800 de kilometri. Rivalele sale sunt cele două produse Airbus: Beluga XL și A300-600ST Beluga.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel