PANICĂ în Italia. Un vulcan a ERUPT. Oamenii s-au ARUNCAT în mare

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un vulcan de pe insula italiană Stromboli a erupt miercuri şi a proiectat în aer cenuşă, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie, citat de Reuters şi Agerpres.

Speriaţi de explozia neaşteptată, turiştii au ieşit în fugă din hoteluri. Potrivit agenţiei italiene de ştiri ANSA, unii dintre aceştia s-au aruncat în mare.

''Am văzut explozia din hotel. S-a auzit un zgomot puternic'', a declarat Michela Favorito, care lucrează într-un hotel din apropiere de Fico Grande, în estul insulei. ''Ne-am acoperit urechile, apoi un nor de cenuşă s-a ridicat deasupra noastră. Tot cerul e plin de cenuşă, e un nor destul de mare'', a adăugat ea.

 

Panică în rândul oamenilor

 

Au fost consemnate incendii în vestul insulei, însă nu se cunoaşte deocamdată dacă există persoane rănite, notează Reuters.

Expertul INGV Stefano Branca a declarat pentru Reuters că pe insulă a fost înregistrată o ''erupţie paroxismală'', care are loc în momentul în care magma, supusă unei presiuni ridicate, explodează dintr-un rezervor subteran de mică adâncime. ''Acestea sunt evenimente de mare intensitate, destul de rare'', a indicat el.

Stromboli, locul în care s-a turnat în 1950 un film cu Ingrid Bergman, face parte din grupul Insulelor Eoliene şi a devenit în ultimele decenii o zonă preferată de vedete şi persoane bogate care doresc să îşi construiască o casă de vacanţă într-un loc exotic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel