Panică în Belgia după un fake-news: Potențial atac terorist asupra liniilor de metrou din Bruxelles

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Panică în Belgia după un fake-news: Potențial atac terorist asupra liniilor de metrou din Bruxelles
Panică în Belgia după un fake-news: Potențial atac terorist asupra liniilor de metrou din Bruxelles

Centrul de criză din Belgia a anunţat că un atac la metroul din Bruxelles este "puţin probabil" să aibă loc în cursul zilei de miercuri, după ce instituţiile UE şi ambasadele internaţionale şi-au avertizat angajaţii privind ameninţări cu bombă în centrul capitalei belgiene, relatează Reuters.

Pe rețelele de socializare au circulat rapoarte neverificate despre un potențial atac terorist asupra liniilor de metrou 2 și 6 din Bruxelles, miercuri. Dar, în timp ce Centrul Național de Criză din Belgia a indicat că amenințarea a dus la o vigilență sporită, a afirmat că "diverse elemente arată că un atac este puțin probabil", potrivit Observator.

Două e-mailuri care au fost trimise Comisiei Europene au alertat Centrul de Criză, iar poliția a acționat rapid pentru a verifica metroul din Bruxelles, în urma mesajelor scrise în limba rusă care amenințau că va avea loc o "explozie" miercuri, 8 martie.

Cetăţenilor americani aflaţi la Bruxelles li s-au trimis mesaje personale de către Ambasada SUA în care li se cerea să rămână în siguranţă miercuri, în special dacă trebuie să circule pe liniile de metrou 2 şi 6 dintre staţiile Yser şi Rogier.

 

Ce scria în mesajul de ameninţare

 

Le Soir relatează că e-mailurile au venit de la un bărbat care a contactat de două ori Comisia Europeană, în primă instanță pe 16 februarie și apoi pe 3 martie. Mesajul său a avertizat – în rusă – că "În lumina politicilor agresive ale UE, vă avertizez prin prezenta asupra unor atacuri teroriste majore pe teritoriul UE".

Centrul Național de Criză din Belgia a confirmat de atunci că conținutul e-mailului a fost analizat de diferite autorități, ajungând la concluzia că un potențial atac este puțin probabil.

Ziarul La Libre a dezvăluit, de asemenea, că poliția federală a efectuat mai multe controale în locațiile vizate marți seara, fără a fi descoperită nicio amenințare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel