Pandoro de Crăciun cu cremă de șofran, o idee excelentă: Rețeta rafinată, extrem de ușor de făcut, delicioasă și dietetică

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Pandoro de Crăciun cu cremă de șofran, o idee excelentă: Rețeta rafinată, extrem de ușor de făcut, delicioasă și dietetică
Pandoro de Crăciun cu cremă de șofran, o idee excelentă: Rețeta rafinată, extrem de ușor de făcut, delicioasă și dietetică

Crema de șofran, o idee excelentă pentru umplerea prăjiturilor tradiționale de Crăciun, precum pandoro. Preparați-o astfel, este ușor de făcut, delicioasă și rafinată și are doar 60 de calorii.

Pentru a face pandoro, care cu siguranță nu va lipsi de pe masa de Crăciun, și mai delicios, îl puteți umple cu o cremă foarte interesantă. Crema de șofran va face ca această prăjitură clasică să aibă un gust mult mai bun și chiar va dezvălui un mod complet diferit de a folosi acest condiment care este de obicei folosit pentru a pregăti mâncăruri sărate.

Rețeta rafinată, extrem de ușor de făcut, delicioasă și dietetică

 

Fără îndoială, veți fi surprinși pentru că vă va oferi o aromă pe care nu ați mai experimentat-o niciodată, deoarece este o umplutură complet diferită de cele cu care sunteți obișnuiți. De fapt, preparatul fi un adevărat succes, iar invitații dumneavoastră vor rămâne literalmente fără cuvinte, deoarece nu se vor aștepta să își încheie cina sau prânzul într-un mod atât de spectaculos!

Apropo, lejeritatea acestei creme vă permite să faceți o mică gustare la dietă, fără să exagerați cu mărimea porției.

Nu rata: Pionono de Crăciun, genial de bun! Aperitiv de milioane! Salvează rețeta

De asemenea, mai ales ținând cont de faptul că de sărbători se petrece mai mult timp în bucătărie decât în restul anului, tot veți reuși să găsiți un minut pentru a-l pregăti. Procedeul este atât de rapid și ușor încât îl puteți face chiar înainte de a servi clasica prăjitură de Crăciun de origine veroneză.

Pandoro de Crăciun cu cremă de șofran, rețeta pas cu pas

 

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gătire: 10 minute

Timp total: 20 minute

Porții: 8 felii

Calorii: 60 de calorii pe felie 

Cremă de șofran

 

Ingrediente

½ litru de lapte nefiert
3 linguri de făină
3 lingurițe de îndulcitor stevia (sau, alternativ, 3 linguri de zahăr normal)
3 gălbenușuri
1 pliculeț de șofran

Vezi și: Salată de Crăciun cu mere, un preparat sănătos și gustos. Momentele speciale necesită salate speciale


Pregătire

Pentru început, spargeți ouăle într-o cratiță mare, adăugați îndulcitorul stevia (sau zahărul) și bateți până când devine ușor.
Acum cerneți și adăugați făina, amestecați pentru a se reabsorbi, turnați laptele călduț, adăugați șofranul și porniți focul.

La final, amestecând continuu, gătiți crema timp de 10 minute la foc mic, pentru ca aceasta să se îngroașe ca o cremă, apoi opriți-o, lăsați-o să se răcească și decideți dacă o folosiți imediat sau o păstrați la frigider.

Note și sfaturi

Umplerea prăjiturii cu cremă de șofran este foarte ușoară: Pandoro se taie în felii, se fac caneluri orizontale și se umplu.
Desigur, ca alternativă, puteți alege să întindeți crema direct pe ea, astfel încât să o faceți mai repede și să o savurați imediat.

O altă idee ar putea fi aceea de a tăia pandoro în felii tridimensionale, sau mai precis în felii orizontale în formă de stea cu multe puncte, apoi să se înceapă umplerea de la bază și să se suprapună treptat feliile prin eșalonarea orientării lor, obținându-se un copac frumos.

În caz contrar, ia un sac a poche în care să poți pune crema și folosește-l pentru a umple tot pandurul pe deasupra și pe părțile laterale, având grijă să faci o pauză de 5-6 secunde între fiecare seringă.

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel