Paleologu: „Propun un pact anti-PSD. Dăncilă-gospodina neconflictuală, Barna-salvatorul galactic”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Prezidenţiabilul PMP Theodor Paleologu a vorbit despre contracandidaţii săi în cursa pentru Cotroceni, dar şi care sunt şansele sale în faţa lui Klaus Iohannis. Paleologu a făcut referire şi la politica externă şi ce nu a făcut actualul preşedinte timp de 5 ani.

„Pe mine procentele lui Iohannis nu mă sperie absolut deloc aşa cum pe David nu îl impresiona înălţimea lui Goliat. Sunt convins că procentele lui Iohannis se vor topi precum untul la soare pentru că pur şi simplu alegătorii vor putea face comparaţia între proiecte şi personalităţi diferite. (...) Iohannis s-a dovedit o pacoste pentru PNL. De când este Iohannis preşedinte cât timp a fost PNL la guvernare? Nici măcar o zi. Ce legătura are Iohannis cu istoria PNL? Niciuna.

Este absolut ruşinos ceea ce s-a întâmplat în diplomaţia română sub Meleşcanu şi este de mirare pentru că Meleşcanu este diplomat de carieră. Meleşcanu a fost un bun ministru de Externe în anii '90 în contextul de atunci. Însă ce a acceptat din partea PSD-ului în ultimii ani este absolut lamentabil. Numiri de tot felul de incapabili, secretari de stat care nu aveau niciun fel de legătură cu ministerul de Externe, tot felul de nulităţi provenite din diferite organizaţii ale PSD.

Problema cu preşedintele Iohannis este că nu învaţă absolut nimic. Şi asta are în comun cu doamna Dăncilă. Viorica Dăncilă are urechile astupate, nu aude nimic, nu ascultă nimic. Ideea că ar fi neconflictuală este o afirmaţie cu totul falsă, îi aparţinea lui Dragnea. Când te uiţi la ce a reuşit Viorica Dăncilă îţi dai seama că este extrem de conflictuală, că nu înţelege nimic, este foarte autoritară de fapt, ascunzând totul în spatele unei aparenţe de neconflictualitate, dar nu e deloc adevărat.

Să nu uităm că Dan Mihalache este un fost vicepreşedinte al PSD. Eu nu înţeleg ce caută Dan Mihalache la Londra. Unul dintre primele lucruri pe care le-aş face în calitate de preşedinte ar fi să îl înlocuiesc pe Dan Mihalache cu un diplomat serios.

În momentul de faţă PSD este foarte jos, eu cred că e necesar să constituim un adevărat cordon sanitar, eu chiar propun un pact anti-PSD celorlalţi actori politici. Mă refer la USR-PLUS şi PNL. Cred că PSD trebuie ţinut în carantină, pentru că în ultimii ani a devenit captivul unui grup infracţional. Nu mai este un partid în sensul adevărat al cuvântului. Trebuie cel puţin ţinut în carantină o vreme. În plus de asta, cu doamna Dăncilă în frunte se duce direct către un dezastru.

Iohannis-e vorba de un mit în cazul lui, este mitul neamţului neromânizat. Dan Barna- salvatorul galactic, un alt mit. Viorica Dăncilă- gospodina neconflictuală. Mircea Diaconu-bun actor în roluri de prost. Viorel Cataramă- un am care ar face bine să mă susţină, pentru că îşi pierde vremea”, a spus Paleologu într-un interviu pentru Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel