Pâine umplută cu mozzarella, usturoi și ierburi aromate - atât de gustoasă, încât nu îi poți rezista

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Pâine umplută cu mozzarella, usturoi și ierburi aromate - atât de gustoasă, încât nu îi poți rezista / Foto: Captură video youtube
Pâine umplută cu mozzarella, usturoi și ierburi aromate - atât de gustoasă, încât nu îi poți rezista / Foto: Captură video youtube

Pâine umplută cu usturoi, mozzarella și ierburi. Pâinea este delicioasă și potrivită ca garnitură pentru orice grătar sau ca fel principal ușor cu o salată alături.

Atât de bună! Această pâine umplută cu usturoi și mozzarellaeste cu adevărat captivantă! O să îți placă atât de mult rulourile cu mozzarella, încât le vei găti tot timpul.

Doar umpli și pui la copt rulourile de pâine cu usturoi și te bucuri de ele. Se fapt, acesta este o adevărată mâncare de petrecere pentru copii, dacă mă întrebați pe mine.

 

Pâine umplută cu usturoi, mozzarella și ierburi - Ingrediente 

 

- 6 rulouri de pâine crocantă
- 6 linguri de ulei de măsline împărțite
- 2 bile de mozzarella
- 4 căței de usturoi
- 5 linguri de pătrunjel tocat
-  sare fină și piper

 

Pâine umplută cu usturoi, mozzarella și ierburi - Instrucțiuni

 

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Tăiați 6 bucăți de folie de aluminiu suficient de mari pentru a putea împacheta lejer rulourile de pâine în folie.

Tăiați romburi în rulourile de pâine, dar nu le tăiați până la capăt.Turnați 2 linguri de ulei de măsline într-un castron mic și ungeți ușor între tăieturile din rulouri. Nu trebuie să fie îmbibate în ulei, doar câteva mișcări fine între tăieturi ar trebui să fie suficiente.

Radeți mozzarella pe răzătoarea aspră și adăugați-o într-un bol. Radeți cățeii de usturoi pe răzătoarea fină și adăugați-i și pe aceștia în bol. Se toacă mărunt pătrunjelul proaspăt. Adăugați-l în bolul cu brânză împreună cu restul de 4 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust. Se amestecă bine.

Împărțiți amestecul în 6 grămăjoare, simt că ajută atunci când decideți cât de multă umplutură intră în fiecare ruladă de pâine. Umpleți rulourile cu ajutorul unei lingurițe sau cu degetele.

Înfășurați fiecare rulou de pâine într-o bucată de folie de aluminiu. Asigurați-vă că rulourile sunt înfășurate doar lejer, adică folia nu atinge partea de sus a rulourilor, unde se află brânza. În caz contrar, brânza care se topește se va lipi de folie.

Așezați-le pe o tavă de copt și coaceți-le timp de 10 minute. Îndepărtați folia de pe rulouri și mai coaceți-le încă 5 minute sau până când brânza este bine topită, iar partea de sus a rulourilor este crocantă și aurie.

Se servesc imediat cu o salată sau ca garnitură pentru carne și legume la grătar.

 

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel