OUG Toader. DIICOT „se raliază pozițiilor exprimate de Augustin Lazăr”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În cadrul Adunării Generale a procurorilor DIICOT de astăzi, convocată pentru prezentarea Raportului de activitate al direcției pentru anul 2018, s-a decis suplimentarea ordinii de zi, cu emiterea unui punct de vedere asupra modificărilor aduse Legilor justiției, prin Ordonanța de urgență a Guvernului, adoptată ieri.

„În urma consultărilor procurorilor prezenți în cadrul Adunării Generale, aceștia au decis în unanimitate ralierea și susținerea punctelor de vedere emise de către Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în sensul că, modificările aduse Legilor justiției contravin arhitecturii instituționale stabilite prin Constituție și ar pune Ministerul Public în imposibilitatea de a-și realiza atribuțiile specifice, prevăzute de Constituția României și legile organice", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Citește și CTP despre OUG anunțată de Toader: „Partidul Dragnea și-a făcut Justiție cu circuit închis"

Amintim că ieri, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat Ordonanța de Urgență pentru modificarea legilor Justiției.

Citește și Ce spune Augustin Lazăr despre ORDONANȚA lui Tudorel Toader

Augustin Lazăr, procurorul general al României, critică Ordonanță de Urgență pentru modificarea legilor justiției dată de Tudorel Toader. Acesta spune că este îngrijorat că Ministerul Public ar putea intra într-un blocaj instituțional.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel