Oreste: "Părintele Nicolae Steinhardt a scris profeția. E realitatea vremurilor de azi"

Narcis Popa |
Data publicării:

Jurnalistul Oreste Teodorescu spune că pârintele Nicolae Steinhardt a prezis în urmă cu mai bine de 80 de ani realitatea zilei de astăzi, la nivel mondial. 

"Parintele Nicolae Steinhardt a scris in 1937 o profeție care astăzi este realitatea vremurilor pe care le trăim, cu toții, la nivel mondial! In câteva cuvinte, in lucrarea "Trei fenomene ale timpului", marele teolog care a trecut de la iudaism la creștinism a definit ecuația viitorului:

1. invazia verticală a barbarilor,
2. domnia proştilor,
3. trădarea oamenilor cumsecade.

'Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.
Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ingnoranţi ce se află.
Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi,' " scrie Oreste Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel