Oreste îl TAXEAZĂ pe Cioloș. Trei ipoteze pentru ATACUL la Iohannis

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Jurnalisul Oreste Teodorescu a declarat astăzi pentru PSNews.ro că atacul lansat de liderul PLUS, Dacian Cioloș, la adresa președintelui Klaus Iohannis este unul inoportun sau „o eroare de comunicare".

„În primul rând sper că a fost o eroare și de comunicare, dar și de înțelegere media, pentru că e limpede pentru toată lumea dacă există un pol pro european pro occidental, pro stat de drept și pro modernizarea și progresul României, acesta nu poate avea ca țintă decât coaliția de guvernământ PSD-ALDE-UDMR.

Orice atac în interiorul, hai să zicem Opoziției, mi se pare fundamental inoportun, dacă nu, chiar pe alocuri și ticălos, pentru că avem experiențele istorice trecute în care Opoziția, fărămințându-se într-o bătălie fără minte și pe orgolii mărunte, n-au făcut altceva decât să favorizeze partidele astea bine organizate moștenitoare de PCR”, a afirmat Oreste.

 

Trei ipoteze

 

Totodată, întrebat fiind despre care ar fi motivul pentru care Dacian Cioloș a afirmat despre Klaus Iohannis că „ar trebui să își asume responsabilitatea pentru nominalizările în fruntea Guvernului a marionetelor lui Liviu Dragnea”, Oreste îl acuză pe fostul premier de simpatia față de Dâncu și Liviu Dragnea.

„Mi-e teamă ca nu cumva din biografia destul de obscură și ocultă a domniei sale legată de la armata făcută după securitate la Cluj în tinerețe până la relaționalul negat apoi recunoscut în cele din urmă cu fostul director doi și un sfert ardelean, apoi apropierea lui de domnul Dâncu și chiar simpatia pe care și-a declarat-o publică domnul Cioloș față de domnul Dragnea, nu cumva să aibă niște rădăcini adânci, asta ar putea fi explicația urâtă.

O altă explicație ar putea fi legată de contextul extern în care domnul Cioloș este foarte apropiat de polul francez de putere din interiorul Parlamentului European, de Macron și de mișcarea lui unmarche care-i deschide porțile către USR și PLUS, iar domnul Iohannis fiind un președinte de factură liberală și mai apropiat de familia popularilor europeni dominați de Angela Merkel și de Germania, ar putea să fie și un joc din ăsta de putere în interiorul de data asta al mecanismul de putere al UE, franco-german.

Sau ar mai putea să fie o a treia, care mie mi se pare cea mai credibilă: Domnul Cioloș ne-a obișnuit de multe ori cu dese cu erori de comunicare sau predicate neclare pe care domnia le corijează sau le corectează. Cred că domnul Cioloș nu are o experiență de comunicare publică la nivelul ăsta înalt la care se află. Cred că are nevoie de niște consilieri mai buni sau măcar de un purtător de cuvânt, pentru că domnia sa nu are o așa carismă extraordinară de a-și exprima singur punctele de vedere și se pare că de multe ori o face și anevoios”, a conchis Oreste Teodorescu.

Afirmațiile jurnalistului vin în contextul în care președintele PLUS, Dacian Cioloș, a lansat la Timișoara, în cadrul discursului susținut la lansarea candidaților Alianței 2020 pentru alegerile europarlamentare, o serie de atacuri la adresa Președintelui Klaus Iohannis, menționând faptul că acesta a nominalizat în fruntea Guvernului „toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel