Ordonanţa militară 8 a fost ADOPTATĂ. Ce presupune

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

"Sunt conştient că mă adresez unui popor majoritar creştin, cu frică de Dumnezeu. Au venit peste noi momente mai grele şi mai tulburi decât ne-am imaginat vreodată. Aceste vremuri au adus schimbări majore în viaţa tuturor. Vă anunţ că vom acorda o atenţie deosebită respectării prevederilor în această perioadă.

Astăzi am semnat Ordonanţa militară numărul 8. A fost aprobată de premierul Ludovic Orban şi urmează să fie publicată în Monitorul Oficial", a declarat ministrul Marcel Vela.

 

Marcel Vela: Zborurile comerciale spre Spania, suspendate în continuare

 

Minsitrul Afacerilor Interne a mai anunţat câteva măsuri privind circulaţia de la frontiere dar şi zboruri spre alte ţări membre UE.

- Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020.

- Se prelungește, potrivit anexei nr.1 la prezenta ordonanță militară, pe întreaga perioadă a stării de urgență, închiderea temporară - totală sau parțială - a punctelor de trecere a frontierei de stat

- Se exceptează de la măsurile de izolare la domiciliu sau de carantinare, lucrătorii transfrontalieri care, la intrarea în România din Ungaria, nu prezintă simptome asociate COVID-19.

- Punctele de trecere a frontierei de stat româno-ungare prin care se permite intrarea în România în condițiile alin.(1) sunt următoarele: Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea.

- Prin punctele de trecere a frontierei de stat româno-ungare prevăzute la alin.(3) se permite și intrarea/ieșirea lucrătorilor transfrontalieri cu mașini și utilaje agricole.

- În cazul nerespectării condițiilor prevăzute la alin. (2), persoanele în cauză intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea lor.

 

Exporturile agricole din România vor fi interzise

 

Ministrul de Interne Marcel Vela a mai anunțat, totodată, că România va interzice exporturile unor produse agroalimentare esențiale. Vedeţi aici lista completă a produselor care vor fi oprite în România pe perioada stării de urgenţă.


ORDONANŢA MILITARĂ NR. 8

Documentul COMPLET poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel