Orban: Tudorel Toader pune presiune pe Parchetul General

Narcis Popa / 27 aug 2018, 23:37 Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara, într-o emisiune TV, că prin declanşarea procedurii de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, ministrul justiţiei, Tudorel Toader, pune presiune pe acesta şi procurorii implicaţi în ancheta privind protestul din 10 august. 

"Cred că e o formă de presiune pusă de ministrul justiţiei asupra Parchetului General şi asupra tuturor procurorilor din Parchetul General care în momentul de faţă desfăşoară ancheta privitoare la reprimarea brutală a manifestaţiei", a declarat Orban, la România TV. 

El a afirmat că asupra independenţei justiţiei există unele presiuni şi nu cunoaşte niciun motiv care să stea la baza unei evaluări a procurorului general. 

"Câştigarea independenţei e un proces continuu, pentru că întotdeauna asupra justiţiei există tendinţe de exersare de presiune. E o tendinţă de a deveni independentă justiţia, numai că întotdeauna există fracturi care vor să controleze justiţia. Uitaţi-vă foarte clar, ministrul justiţiei, fără niciun motiv, a anunţat că o să-i facă evaluarea managerială procurorului general. Nu cunosc niciun motiv care să stea la baza acestei evaluări manageriale. În schimb, nu pot să nu fac legătura între faptul că la ora actuală Parchetul General anchetează reprimarea brutală a manifestaţiei, şi aici vedeţi că apar din ce în ce mai multe contradicţii", a susţinut liderul PNL. 

Ministrul justiţiei a anunţat, pe 25 august, că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu SRI. El a spus că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile. 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.201
YesMy